Za program v podporo reformam je predvidenih 25 milijard evrov (v tekočih cenah). V nadaljevanju bodo navedene številke v tekočih cenah, ker vseh številk v stalnih cenah ni na voljo.

Stalne cene so praviloma cene, ki veljajo ob izdelavi določenega načrta, torej v tem primeru cene v letu 2018, medtem ko so tekoče cene tiste, ki se pričakujejo med izvajanjem tega načrta in vključujejo učinke inflacije. Številke v tekočih cenah so običajno višje.

Za program je torej na voljo 25 milijard evrov v podporo reformam na trgu dela, v izobraževanju, davčnih sistemov, na kapitalskih trgih, v poslovnem okolju in za naložbe v človeški kapital in prenovo javne uprave.

Razdeljen je na tri dele. Prvi je orodje v podporo izvajanju reform, v okviru katerega bo na voljo 22 milijard evrov. Teh 22 milijard je razdeljenih med vse članice glede na število prebivalstva, in sicer v dveh fazah.

V prvih 20 mesecih bo na voljo 11 milijard evrov. Za Slovenijo je predvidenih 51 milijonov evrov ali 0,46 odstotka celotne pogače. V drugi fazi bo komisija dodelila še preostalo, pri čemer bo upoštevala tudi neporabljen denar iz prve faze.