Medtem ko so navijači 13-kratnega evropskega klubskega nogometnega prvaka Reala iz Madrida vse od konca sobotnega finala letošnje lige prvakov proti Liveproolu in izjave Cristiana Ronalda, ki je napovedal, da bo odločitev v zvezi s svojo prihodnostjo sporočil »v naslednjih dneh«, pričakovali kakšno bolj jasno sporočilo prvega zvezdnika moštva, je nepričakovano udarila novica o odhodu drugega pomembnega tvorca uspehov zadnjih sezon. Na izredni novinarski konferenci je odločitev o odstopu z mesta trenerja namreč obelodanil Zinedine Zidane!

»Odločil sem se, da ne bom več nadaljeval dela kot trener Reala. Mislim, da je napočil pravi trenutek. Mogoče je vse skupaj malce čudno, vendar pa sem se tako odločil v dobro vseh, igralcev, kluba in samega sebe. Ta ekipa mora še naprej zmagovati in potrebuje spremembo. Po treh letih potrebuje drugačen način dela in drugačen pristop,« je zbrane šokiral Zidane, le pet dni za tem, ko je postal prvi trener s tremi zaporednimi naslovi v ligi prvakov in dve leti, preden bi mu potekla pogodba, ki jo je imel sklenjeno z Madridčani. Ob tem je bil vidno šokiran tudi predsednik Reala Florentino Perez, ki je sicer vešč opravljanja dela menjav trenerjev, a so ti doslej odhajali po njegovih odločitvah in ne na lastno pobudo, kot se je zgodilo tokrat.

Zidane za zdaj še ne namerava iskati drugega delodajalca, na stavnicah pa so se seveda nemudoma začela pojavljati morebitna imena njegovega naslednika. Glavni favorit naj bi bil zdajšnji trener Tottenhama Mauricio Pocchetino, sledita pa mu Arsene Wenger, ki se je poslovil od Arsenala, Antonio Conte, ki je za zdaj še trener Chelseaja, in trener mladinske ekipe in nekdanji zvezdnik Reala Guti.