Število prednaročil je potrdilo tudi ameriško podjetje Nike, ki je uradni izdelovalec dresov za nigerijsko reprezentanco. Zanimanje za drese je enormno in podira vse dosedanje rekorde pri prodaji dresov posamezne afriške reprezentance. Zaradi visoke cene (74 evorv), je nogometna oprava zelo težko dostopna za večino Nigerijcev. Prednaročila so tako prihaja iz vsega sveta, od navijačev, ki so si izbrali Nigerijo za svojo reprezentanco na svetovnem prvenstvu in tistih, ki so navdušeni nad dizajnom in zbirajo oprave vseh sodelujočih na prvenstvu.

Draga cena, ki onemogoča nakup dresa Nigerijcem je spodbudila izdelavo replik in prodajo le teh v lokalnih trgovinah in preko interneta. Replike so v prodaji že od marca letos in dosegajo tretjino cene originalnega dresa, navaja Quartz. Podpredsednik nigerijske nogometne zveze močno kritizira tiste, ki kupujejo replike. »Ljudje, ki bodo kritizirali nigerijsko nogometno zvezo, da ni pridobila tako imenovanega velikega sponzorskega dogovora za opremo, so enakovredni tistim, ki bodo spodkopali naše možnosti s kupovanjem ponaredkov,« je dejal podpredsednik. Kljub besedam je verjetnost velike prodaje originalnih dresov v Nigeriji zelo majhna, saj povprečni nigerijski delavec zasluži manj kot 74 evrov na mesec.

Inspiracija iz preteklosti

Letošnja oprava Super orlov, kot tudi pravijo nigerijski nogometni reprezentanci je povratek nazaj v dobre čase. Oprava za domače tekme se tako navezuje na dres, ki so ga Nigerijci nosili ob zmagi na olimpijskih igrah 1996, gostujoči dres pa je inspiracijo dobil od oprave, ki so jo Nigerijci nosili na svojem prvem svetovnem prvenstvu leta 1994, še dodaja Quartz.