»Vidim, da mediji delajo nadure s špekulacijami, kje sem in kaj delam. Naj vam zagotovim, da sem tu v Beli hiši s svojo družino in se počutim odlično. Delam trdo za otroke in ameriški narod,« je zapisala 48-letna Melania.

Tokrat se je oglasila prvič po operaciji 14. maja, ko so ji glede na pojasnila njenega osebja odstranili benigni tumor na ledvici. Bolnišnico Walter Reed naj bi zapustila 19. maja. Zadnjič pa se je pred tem v javnosti pojavila 10. maja, ko je spremljala predsednika v letalsko oporišče Andrews, kjer je Trump sprejel tri ameriške zapornike iz Severne Koreje.

Kdo je napisal tvit?

Mediji so potem v minulih dneh začeli vse bolj glasno ugibati, kje je in kakšno je njeno dejansko stanje. Nekateri so že ugibali, da se je vrnila v New York ali pa da celo sodeluje s posebnim tožilcem Robertom Muellerjem, ki preiskuje rusko vmešavanje v ameriške predsedniške volitve.

Melania pa je nato v sredo zvečer objavila omenjeni tvit, da bi zagotovila javnosti, da je z njo vse v redu. Vendar pa vsi niso zadovoljni in še vedno dvomijo, ali je to napisala sama ali pa eden od njenih uslužbencev ali pa celo njen soprog, ki rad uporablja to družbeno omrežje za sporočanje svojih stališč in misli, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

»Donald se je že oglašal pod psevdonimi John Barron, John Miller in David Dennison. Kot kaže lahko na ta seznam dodamo še Melanio Trump,« se je odzval komik Nick Jack Pappas.

Pri Huffington Postu so šli še dlje in so posebej pozorno analizirali tvit ter ocenili, da so fraze »delati nadure, špekulacije, trdo delo in za ameriško ljudstvo« zelo pogosto uporabljene v Trumpovih tvitih.