Za Washington so zadeli Lars Eller, Aleksej Ovečkin in Brooks Orpik, za gostitelje pa James Neal in Shea Theodore.

V Washingtonu slavijo vratarja Bradena Holtbyja, ki je ubranil nekaj težkih strelov in zasenčil odličnega čuvaja mreže zlatih vitezov iz Las Vegasa Marc-Andrea Fleuryja. Vsega skupaj je zbral 37 obramb. Fleury je imel na svojem račun ob koncu tekme 23 obramb. Prav po zaslugi izjemne predstave Holtbyja so igralci Vegasa ostali brez zadetka v zadnji tretjini.

Moštvo iz prestolnice Združenih držav Amerike je tako vpisalo prvi zmago v finalnih serijah lige NHL. Washington je v svojem prvem finalu v sezoni 1997/98 proti Detroit Red Wings ostal brez zmage.

»Mislim, da je to bilo delo bogov hokeja. Prišli smo do izenačenja, tudi s pomočjo vratarja. Res je bilo čutiti ta čustva, ki so prevzela klop ob zadnji obrambi in smo vedeli, da bomo dobili tekmo,« je bil navdušen trener Washingtona Barry Trotz.

Serija se bo iz igralniške metropole Las Vegasa preselila v prestolnico, kjer bosta odigrani naslednji dve tekmi finala. Tretja tekma obračuna za Stanleyjev pokal bo v Washingtonu na sporedu v noči na nedeljo.