Po devetih letih je košarkarjem Olimpije v torek v Stožicah znova uspelo dvakrat zapored osvojiti naslov državnega prvaka. Skupni imenovalec obeh uspehov je ameriški košarkar Devin Oliver, ki je bil obakrat izbran za Dnevnikovega igralca sezone državnega prvenstva in najkoristnejšega igralca (MVP) finala. Intervju z njim boste lahko prebrali v jutrišnji številki Dnevnika.

Devina Oliverja sta v Ljubljano pred lansko sezono pripeljala nekdanji trener Gašper Okorn in direktor Matevž Zupančič. Hitro je bilo jasno, da je danes 25-letni krilni košarkar iz pravega testa. V igri namreč počne številne reči in ne pogleduje le proti košu, hkrati pa je bil izredno motiviran tudi na obračunih državnega prvenstva, česar za Olimpijine tujce v preteklosti nismo mogli trditi. A tedaj so bili v ljubljanskem klubu drugačni časi, saj so igralcem pogosto zamujala izplačila, kar se v zadnjih dveh sezonah ni več pripetilo.

Zaradi pristopa na parketu in sproščenega karakterja zunaj njega je Oliver hitro postal ljubljenec navijačev in predvsem otrok. Pri Američanu je bilo očitno, da se je v Ljubljani počutil odlično, zato je v klubu ostal tudi v letošnji sezoni, kjer je znova predstavljal gonilno silo moštva. Navijači bi si želeli, da bi še naprej nosil Olimpijin dres, a če ne bo kakšnih drastičnih zasukov, bo Oliver v prihodnjih dneh pomahal Sloveniji in zeleno-belemu dresu v slovo.