Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je svet seznanilo tudi z razmerami na otroški kardiologiji, kjer so odpoved dali trije otroški kardiologi. »Ugotavljamo, da se razmere umirjajo in delo glede na razmere poteka v mejah normale,« je v izjavi za medije dejal Golobič.

Ob tem je generalni direktor Aleš Šabeder pojasnil, da so vsi odhajajoči kardiologi na delu, razpisane so službe za junij, delo pa poteka nemoteno. Spomnil je, da je UKC Ljubljana sklenila dogovore za sodelovanje s hrvaškimi in češkimi strokovnjaki, ki bodo z delom začeli predvidoma v juniju.

Na seji so potrdili tudi posebna programa osnovne zdravstvene dejavnosti ginekologije in porodništva ter program izvajanja funkcionalnih preiskav za onkološke bolnike na kliniki za nuklearno medicino. Vodstvu UKC Ljubljana je svet naročil še pripravo podrobnega investicijskega načrta za popolnitev stavbe bivšega ZVD, ki je v lasti UKC Ljubljana. Eden od predlogov je, da bi v stavbo umestili izvajanje enostavnih znanstvenih programov.