Nobenega dvoma ni, da so volitve 2018 za novi parlament čas odločitve. Vsi so že vse povedali, razkrili ali zakrili so svoje karte, povedali resnico ali »resnico«. Zdaj smo na vrsti mi, stari, srednjih let in predvsem tudi mladi, da odločimo, kako želimo živeti, kdo naj v našem imenu odloča o življenjskih vprašanjih jutrišnjega dne.

Nisem akademik (pa pogrešam njihov glas!), pomembni gospodarstvenik ali vplivni politik, sem samo eden od nas, ljudstva, ki po volitvah štiri leta prenaša breme političnega (ne)delovanja in ki se zaveda, da je najbolj nedržavotvorno dejanje prav neudeležba na volitvah.

Nagovarjam vas, moje sodržavljane, ki menite, da se z volitvami ne doseže ničesar, da je že tako vse odločeno. Ni! Pomislite na plebiscit za osamosvojitev. Bil je izraz večinske volje. Čas danes je enako prelomen, kot je bil tisti leta 1990. Odloča se o načinu življenja v bližnji prihodnosti.

Da zadeve v naši državi ne »štimajo«, kaže tudi rekordna udeležba strank in gibanj na tokratnih volitvah. Z udeležbo na volitvah jim lahko pokažemo, da tudi nam državljanom ni vseeno. Poglejmo okoli sebe, povejmo in prepričajmo neodločene, razložimo mladim, pomagajmo na volišče starejšim in invalidom. Naredimo iz volitev praznik demokracije.

In novinarji – časopisni, radijski in televizijski – vaša vloga bo še vedno ostala neomadeževana, četudi boste ob vseh priložnostih in predvsem tudi na soočenjih poudarjali pomembnost udeležbe na volitvah.

Čas za razmišljanje je potekel, zdaj je čas za odločitve.

Srečo Knafelc, Krvava Peč