Oddaja Roseanne se je marca ponovno pojavila na televizijskih ekranih. Že takrat je doživela nekaj kritik na račun tega, da se njena glavna igralka precej dobro razume s Trumpom, a je situacijsko komedijo vseeno zvesto gledalo okoli 18 milijonov ljudi.

Zdaj pa si je Roseanne dovolila še korak dlje. Na družbeno omrežje Twitter je objavila neprimerno »šalo«, na račun nekdanje svetovalke Baracka Obame, Valerie Jarrett, sicer Afroameričanke, rojene v Iranu. »Valerie Jarrett izgleda kot kombinacija muslimanske bratovščine in planeta opic,« je zapisala.

Njen komentar je seveda takoj požel vrsto kritik, mnogi so pozvali tudi ABC, produkcijsko hišo, pri kateri se nanizanka predvaja, naj ukrepa.

Roseanne se je v torek za svoje besede opravičila. »Opravičujem se Valerii Jarrett in vsem Američanom. Moja šala ni bila na mestu, morala bi vedeti bolje. Oprostite mi - moja šala ni bila izpeljana dobro,« je zapisala.

A opravičilo ni bilo dovolj. Pri ABC-ju so se odločili, da bodo z njo prekinili sklenjeno pogodbo. Kmalu zatem jo je odslovila tudi agencija ICM Partners, ki jo je tedaj zastopala. Oglasil se je tudi predstavnik Viacoma, ki je dejal, da bodo prenehali predvajati njene stare epizode, prav tako je omrežje za predvajanje vsebin Hulu naznanilo, da bo nanizanko umaknilo iz svoje »knjižnice«.

Njeno dejanje so izpostavili tudi njeni igralski kolegi. Med drugim tudi Sara Gilbret, ki v seriij igra Roseannenino hčerko Darlene in Emma Kenney, ki igra Darlenino hčerko Harris.