V prvem polčasu na stadionu Bombonera gavči svoje premoči na terenu niso mogli potrditi, čeprav so imeli skoraj popolno posest žoge. Šele prekršek nad Giovannijem Lo Celsom, ta je končal v bolnišnici, je Messiju dal priložnost, da je v 17. minuti zadel z bele točke in Argentince popeljal v vodstvo.

Takoj na začetku drugega polčasa, ko je selektor Jorge Sampaoli zamenjal Gonzala Higuaina in v igro poslal Sergia Aguera, pa so sinje modri zablesteli in pod vodstvom Messija kronali svojo premoč tudi z zadetki. Zvezdnik Barcelone je dodal dva gola (58. in 66. minuta), Aguero (69.) pa je postavil končni izid večera. Vratar Wilfredo Caballero proti Haitiju ni imel niti ene priložnosti, da bi pokazal, ali je dober naslednik poškodovanega Sergia Romera.

Argentinci bodo SP začeli 16. junija proti Islandiji. V skupini D nastopata še Hrvaška in Nigerija. V okviru priprav na SP gavče čaka še ena pripravljalna tekma; 9. junija se bodo v Jeruzalemu pomerili z Izraelom.

Perujski nogometaši pa so dobra dva tedna pred začetkom prvenstva v Rusiji z 2:0 premagali Škote. Za gostitelje sta na nacionalnem stadionu v Limi zadela Christian Cueva (36.) in Jefferson Farfan (47. minuta). Tekma med Panamo in Severno Irsko pa se je končala brez zadetkov.