Tekma Izraela z Argentino bo junija v Jeruzalemu, navdušenje navijačev zaradi prihoda Lionela Messija pa je poskrbelo, da so vse vstopnice pošle le 20 minut po začetku spletne prodaje.

Agencija, ki skrbi za spletno prodajo vstopnic, je sporočila, da so prejeli skoraj 100.000 zahtevkov, srečnežev, ki so lahko kupili vstopnice, pa je bilo le 20.000. Toliko kart so namreč namenili za javno prodajo, stadion Teddy v Jeruzalemu sicer sprejme 31.733 gledalcev. V Izraelu ocenjujejo, da gre za najbolj zaželen športni dogodek oziroma v zgodovini Izraela.

Najcenejše vstopnice so bile po 44 šeklov (10 evrov), najdražje v VIP prostorih pa po 825 šeklov. Seveda so se številne vstopnice kmalu pojavile na črnem trgu, a niso imele več osnovne cene. Pri nekaterih se je ta dvignila kar na stokratnik prvotne vrednosti, saj so za dragocene karte preprodajalci zahtevali tudi do 4500 šeklov.

Za Argentino bo tekma 9. junija eden zadnjih testov pred SP v Rusiji, zato Izraelci pričakujejo, da bodo v moštvu vsi največji zvezdniki, tudi prvi as Barcelone Messi.