Brezposelni, ki sodijo v evidenco Zavoda RS za zaposlovanje Območna enota Maribor, se lahko že naslednjo sredo udeležijo ene od vrste junijskih delavnic. V Kariernem središču Območne službe Maribor bo namreč 6. junija delavnica Kreativni življenjepis.

Udeleženci delavnice, ki naj se prijavijo na gpzrszmaribor@ess.gov.si, bodo spoznali različne primere kreativnih življenjepisov, se naučili, kako izdelati CV v obliki animiranega filma z uporabo orodja Powtoon in se seznanili, kako pripraviti CV v obliki spletne strani z uporabo orodja Wix. Spoznali pa bodo tudi, kako oblikovati predstavitveno vizitko. Prav o tem bo delavnica potekala 13. junija.

V četrtek, 7. junija, se lahko brezposelni udeležijo delavnice o pasteh samostojnega podjetništva. Število samostojnih podjetnikov narašča, pri tem pa jih ima vse več težave s plačilno nedisciplino, srečujejo se s prikritimi delovnimi razmerji, težavami ob morebitni bolniški odsotnosti, naraščanjem dela na črno, z vse nižjimi urnimi postavkami in podobno. Zato bodo na delavnici pojasnili, na kaj je potrebno biti pozoren in kako se izogniti mnogim pasem. Prijave tudi za to delavnico sprejemajo na elektronskem naslovu: gpzrszmaribor@ess.gov.si. nr