Brazilski nogometaš s slovenskim potnim listom Marcos Tavares je že drugič zapovrstjo prepričljivo osvojil naziv igralca sezone po izboru Dnevnika in strokovnih sodelavcev Bojana Prašnikarja, Saša Udoviča in Mladena Dabanoviča. Žirija je po vsakem krogu izbrala najboljšo peterico, skupni seštevek glasov pa je pokazal, da je bil kapetan Maribora Tavares najkonstantnejši med najbolj izstopajočimi igralci lige. V tej sezoni je osvojil točko več kot lani.

Tavares je v prvoligaški sezoni 2017/18 dosegel odmeven mejnik, ko je postal najboljši strelec slovenske lige vseh časov. Nepogrešljivi kapetan Maribora je vijolične skorajda popeljal do novega naslova državnega prvaka, a je bila Olimpija v seštevku štirih prvenstvenih derbijev boljša zaradi več doseženih golov v gosteh. Tavares je v intervjuju za naš časopis, ki ga bomo objavili jutri, povedal, da mu je najbolj žal izgubljene priložnosti na zadnjem derbiju v Mariboru, ko so imeli Štajerci prvenstvo že v svojih rokah. Navkljub predaji lovorike je poudaril, da je pred vijoličnimi uspešno obdobje, ki ga bodo poskušali začiniti z uspešnimi evropskimi nastopi.

V glasovanju za Dnevnikovega igralca sezone se je med dobitnike točk vpisalo 84 nogometašev, Tavares pa je bil uspešen tako jeseni kot spomladi, kar je odločilo zmagovalca rubrike. Njegov najbližji zasledovalec je postal klubski soigralec Luka Zahović, ki je spomladi navduševal s strelsko formo, jeseni pa ni osvojil niti točke, ker je bil dlje časa odsoten zaradi poškodbe. Tretje mesto je zasedel Abass Issah iz Olimpije, ki v drugi polovici prvenstva ni bil razpoložen v napadu novih državnih prvakov. Na četrto mesto se je uvrstil Lovro Bizjak, ki je bil med glavnimi akterji domžalskega niza dvanajstih zaporednih zmag. Peti je bil Rok Kronaveter, junak druge zvezdice Olimpije v zadnjih treh sezonah, ki pa je višjo uvrstitev zapravil jeseni, ko se je pozno priključil pogonu Olimpije.