SDS obljublja v zdravstvu red, pri tem pa očitno upa, da smo pozabili, da se je začelo javno zdravstvo rušiti prav z ukrepi esdeesove vlade, ki je zaradi koketiranja z delom zdravniškega lobija začela nekontrolirano privatizacijo zdravstva. SDS očita politiki in sodstvu klientelizem, kljub temu da je prav ta stranka in njeno vodstvo znano po delitvi funkcij in dobro plačanih služb (tudi v EU) političnim »prijateljem« in sorodnikom vodilnih članov te stranke.

Ne da bi pojasnila vire financiranja, SDS obljublja volilne »podkupnine«: povečanje kupne moči za 900 evrov (seveda računa na sedanjo gospodarsko rast, za katero SDS nima nobenih zaslug), odpis 20-odstotne glavnice stanovanjskega kredita za vsakega novorojenega otroka, univerzalni otroški dodatek, božičnico za upokojence z nizko pokojnino… Prav esdeesova vlada je v preteklosti čezmerno zadolžila Slovenijo, a še danes v celoti ni jasno, kje je končal ta denar.

»Najbogatejša« stranka (katere propaganda se financira z Orbanovim »prispevkom«) prosi za naše prispevke, da bi zakrila svoje financiranje z (za zdaj neuspešnim) »posojilom« iz BiH in druge svoje vire. V letaku piše, da nas volilke in volilce Slovenija potrebuje. Mi pa ne potrebujemo takšnega demagoškega in populističnega nagovarjanja.

Remzo Skenderović, v imenu članov Društva SRP