Vidno utrujena in s hripavim glasom sta prišla trener Olimpije Igor Bišćan in kapetan Branko Ilić danes opoldne na druženje z mediji pred sredinim finalom slovenskega nogometnega pokala z Aluminijem, katerega predstavnika Oliver Bogatinov (trener) in Matic Vrbanec (kapetan) sta delovala veliko bolj sveže. Nogometaši Olimpije so imeli namreč, potem ko so naslov prvaka proslavili skupaj z navijači na stadionu v Domžalah in na Prešernovem trgu v Ljubljani, še zasebno zabavo, kjer je bilo predvsem veliko prepevanja. »Imamo še dovolj moči za finalno tekmo. Glede telesne pripravljenosti verjetno ne bomo optimalni, ker bo to četrta tekma v nizu in še slavje naslova prvaka se je zavleklo v zgodnje jutranje ure. Naslov prvaka nas je psihološko dvignil, obenem pa imamo priložnost za dvojno krono, ki je Olimpija že dolgo ni osvojila,« je povedal trener Olimpije Igor Bišćan, ki je bil zasut z vprašanji o letošnji sezoni, osmih enajstmetrovkah za Ljubljančane, sarkastični čestitki Maribora in svoji prihodnosti v Ljubljani.

»Od vseh enajstmetrovk je bila sporna le tista proti Ankaranu, ki smo jo tudi zastreljali. Vse druge so bile čiste kot solza. A tudi proti Ankaranu je bil 20 minut pred koncem prekršek za čisto enajstmetrovko za nas. Glede tega ni nič spornega. Kdorkoli išče negativno plat lovorike ali madež na našem naslovu prvaka, je nepošten do NK Olimpija,« je bil jasen Bišćan, ki sarkastičnih čestitk Maribora ni komentiral, ker ni aktiven na družabnih omrežjih. O svoji prihodnosti v Ljubljani je veliko bolj skrivnosten: »Najprej moramo končati sezono. Nato bi bilo logično, da se usedem z ljudmi v klubu in pridemo do pametnih zaključkov, da bi lahko načrtovali prihodnost. Najbolj pomembna sta stabilnost ekipe in kluba.«

Aluminij bo igral v sredo v Stožicah kar dve finalni tekmi pokala. Mladinci se bodo ob 15. uri pomerili z Domžalami, člani ob 20.15 z Olimpijo. »Ponosni smo na dvojni finale. Pet fantov, ki bodo igrali v sredo, je igralo že v mladinskem finalu leta 2015, in upamo, da bodo tudi današnji mladinci dobili priložnost v članski kategoriji,« je poudaril trener Aluminija Oliver Bogatinov, ki je bil v času Marijana Pušnika pomočnik trenerja v Olimpiji. Ne obremenjuje se s tem, da so letos izgubili vse štiri tekme z Olimpijo, saj je prepričan, da ekipa od spomladi, odkar je trener, napreduje. V Stožicah je izgubila z 0:4 in v Kidričevem z 0:2, zato glede na zaporedje po njihovih izračunih sledi ničla. Finale ženskega pokala med Radomljami in Beltinci bo ob 17.30 na Kodeljevem.