Na nogometni tekmi v Domžalah se je zbralo okoli 3300 gledalcev, od tega 500 organiziranih navijačev ljubljanske Olimpije ter še približno 500 njenih podpornikov, so za STA sporočili iz PU Ljubljana. Med varovanjem tekme so policisti ukrepali zoper dva kršitelja; eden je med tekmo stekel na igrišče, drugi pa je na igralno površino vrgel baklo. Zoper oba bo policija izrekla ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Policisti sicer nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi z ugotavljanjem identitete ostalih kršiteljev, ki so med tekmo prižigali in metali pirotehniko, zaradi česar bo policija uvedla tudi prekrškovni postopek zoper organizatorja javne prireditve.

Pozneje se je proslavljanje prvenstvene zvezdice preselilo tudi v središče Ljubljane, na Prešernov trg, kamor so okoli 21.30 prispeli tudi nogometaši Olimpije, ki so naslov slavili skupaj z navijači. Več sto jih je prihod moštva pozdravilo z bučnim navijanjem in prižiganjem bakel, s katerimi so enega osrednjih ljubljanskih trgov osvetlili zeleno.

Nogometaši Olimpije so se na Prešernovem spomeniku pomešali med navijače, s seboj pa so prinesli tudi pokal za naslov državnega prvaka, ki je nato krožil med zbranimi na spomeniku. Ob tem so navijači na trgu bučno peli navijaške pesmi in skandirali »Kanta je naša!«.

Policisti so zaradi kršitve javnega reda in miru morali posredovati na Prešernovem trgu zoper enega kršitelja, ki je spodbujal k pretepu ostale navzoče. Med postopkom se je do policistov nedostojno vedel in vpil, po ukazu policista pa se je umiril in s kršitvijo prenehal. Policija mu je izdala plačilni nalog, so še sporočili iz PU Ljubljana.