»Stvar je jasna. Ne želim biti problem, temveč rešitev,« je povedal Zahović in dodal: »Nimam nobenih drugih ponudb in jih nikoli nisem želel imeti. Preprosto želim biti srečen, v klubu pa v zadnjem času nisem bil ... Odhod je edina rešitev.«

Klub za zdaj sicer njegovega odhoda ni potrdil. Včeraj so v sporočilu za javnost, ki se je odzival na prvo poročanje Ekipe SN o morebitnem odhodu Zahoviča, zapisali, da »o tem nismo bili uradno obveščeni«.

Na direktorsko klop Maribora je nekdanji nogometni zvezdnik sedel avgusta 2007 in pustil globok pečat, saj je v najuspešnejšem klubskem obdobju doslej Maribor dvakrat nastopil v ligi prvakov, trikrat pa zaigral v skupinskem delu evropske lige, osvojil pa je sedem naslovov slovenskega prvaka ter po štiri pokalne in superpokalne lovorike.

V pravkar končani sezoni je naslov prvaka osvojila ljubljanska Olimpija po dramatičnem zaključku prvenstva. »Čestitam vsem igralcem, čestitam ekipi za boj do zadnje minute. Do zadnjega žvižga. Res so se izjemno borili, kot bivši športni direktor sem ponosen na njih. Malokdaj sem bil tako.«

»Niti za trenutek niso obupali, odziv publike, ki je navajena zmag in uspehov, je prav tako fantastičen in me navdušuje. Navijači so se zavedali, da so dali fantje vse od sebe, a žal se je nekdo drug odločil, da mora biti prvak nekdo drug. Ampak Maribor ima velik potencial za veliko prihodnost. O tem sem prepričan,« je še povedal Zahovič.