Po poročanju osrednjega francoskega časnika se je tožilec Cedric Remund odločil, da ni dovolj dokazov za sodni pregon nekdanjega legendarnega nogometaša, ki je Uefo vodil od leta 2007 do 2015. Takrat mu je Fifa, ravno v času, ko je napovedal kandidaturo za predsednika svetovne nogometne zveze, zaradi ugotovitev glede spornega plačila naložila večletno prepoved udejstvovanja v nogometu.

Po poročanju Le Mondea, ki ga povzema francoska tiskovna agencija AFP, pa se je švicarski tožilec zdaj odločil ustaviti sodni pregon. »Lahko potrdim, da vaša stranka ne bo obdolžena v navedenem postopku,« je razvidno iz povzetka pisma, ki ga je Remund poslal Platinijevem zagovorniku Vincentu Solariju in ga je prejel Le Monde.

Platini znova v svetu nogometa že naslednje leto

Platinija je krovna mednarodna zveza Fifa leta 2015 suspendirala za osem let zaradi očitkov, da je bil povezan s škandalom podkupovanja, oziroma da je kot predsednik Uefe nezakonito prejel nakazilo dva milijona švicarskih frankov za svetovalna dela od nekdanjega predsednika Fife Seppa Blatterja.

Kazen so Platiniju pozneje dvakrat znižali, najprej za dve leti, po uspešni pritožbi na športnem razsodišču Cas v Lozani pa še za dve. Nadaljnji poskusi spodbijanja kazni pa niso bili uspešni, švicarsko sodišče je njegov predlog zavrnilo in tako bi po prvotno izrečeni kazni v svet nogometa v kakšni uradni vlogi zdaj 62-letni Platini spet lahko vstopil prihodnje leto.