James je v novi izjemni predstavi zbral 46 točk, 11 skokov in devet podaj. Tako je že sedmič presegel mejo 40 točk v letošnjih zaključnih bojih najmočnejše košarkarske lige na svetu, s čimer se je izenačil z legendarnim Michaelom Jordanom, ki je leta 1989 v končnici prav tako sedemkrat dosegel 40 točk ali več. Rekord za zdaj pripada ikoni NBA Jerryju Westu, ki je leta 1965 to mejo presegel osemkrat.

Boj med ekipama se zdaj vrača v Boston za odločilno tekmo, kjer bodo konjeniki v noči na ponedeljek po slovenskem času za napredovanje potrebovali prvo zmago v gosteh v seriji.

Kljub odličnemu Jamesu imajo lanski finalisti lige tudi precejšnje skrbi, saj je Kevin Love že v prvi četrtini moral zapustiti parket zaradi domnevnega pretresa možganov. To bi bil že tretji primer pretresa možganov za Lovea v zadnjih dveh letih in bi verjetno pomenilo, da ne bi smel igrati na zadnji tekmi.

Za kelte, ki na domačem parketu v letošnji končnici še niso izgubili tekme, je bil najboljši Terry Rozier z 28 točkami. Jaylen Brown je dodal 27 točk za zeleno-bele, ki so nazadnje v finalu lige igrali leta 2010.