Košarkarji Krke so le še korak oddaljeni od osmega naslova državnega prvaka. Po zmagi na drugi tekmi so danes v Tivoliju na tretji povsem razbili neprepoznavno Olimpijo, ki je večino časa delovala, kot da v igri nima pravega načrta. Trenerja Zorana Martića pred četrtim obračunom, po katerem ni več popravnega izpita, čaka veliko dela, saj igra njegovo moštvo iz tekme v tekmo slabše.

Kdor je danes v dvorano pod Rožnikom prišel nekaj minut po 18. uri, je verjetno mislil, da je semafor pokvarjen. Po poškodbi Jordana Morgana v 20 sekundi, ko je prejel udarec Žige Dimca v obraz in moral na klop, se je namreč Krka razletela po tivolskem parketu in začela neusmiljeno polniti Olimpijin koš. Njena prednost je tako še pred koncem prve četrtine narasla na 23 točk, odgovora zmajev pa ni bilo. Trener Krke Simon Petrov je sicer po drugi tekmi razlagal, da je njegovo moštvo dojelo, kako mora igrati proti Olimpiji, a si gotovo niti v najbolj norih sanjah ni predstavljal, da bo tako udrihalo po povsem nebogljenem nasprotniku. Zoran Martić je na drugi strani le nemočno korakal gor in dol ob igrišču, po izrazu na njegovem obrazu je bilo mogoče sklepati, da nima prav nobenega načrta za rešitev potapljajoče se zeleno-bele ladje. Morgan, ki se je sredi druge četrtine vrnil na parket, je vnesel nekaj energije pri gostiteljih, a je bila Krka v tistem trenutku že tako razigrana in vroča, da je izkoristila vsak prosti centimeter za uspešen met.

V drugem polčasu je na parket pritekla povsem drugačna Olimpija, ki je začela lov na 19 točk zaostanka. Gostitelji so kar naenkrat prekipevali od energije, na pomoč so jim priskočili še gledalci. Napad Olimpije je vodil Roko Badžim, na katerega je Martič v zadnjem času nekoliko pozabil in je mesto v moštvu dobil le zaradi poškodbe Mitcha McCarrona, v skoku pa sta bila odločna Morgan in Devin Oliver. Prednost gostov je tako v tretji četrtini skopnela na vsega šest točk, a je bilo pri ljubljanskih igralcih očitno, da so se v tem času izčrpali. Ko je Martić ključnim namenil predolg odmor, je Krka znova zagospodarila na parketu in mirno prišla do druge zmage.

»Takšnega vstopa v tekmo nikoli ne moreš pričakovati. Lahko pa pametno in zbrano igro v napadu od uvodnega sodnikovega meta in agresivno obrambo. Jasno je bilo, da se bo tudi Olimpija prej ali slej zbudila in naredila serijo, a smo ohranili mirno glavo. Računam na polno dvorano v Novem mestu in igro na glavo,« je po tekmi v mirnem tonu razlagal Simon Petrov. Zoran Martić bo od svojih igralcev na četrti tekmi zahteval več energije. »Krka tekmo odpre tako, da nam je pripravljena 'polomiti vse kosti', mi pa smo hoteli igrati neko drugo košarko. Če se ne bomo končno stepli z njimi, se nam slabo piše tudi v Novem mestu.«