V MI6 želijo s prvim takšnim oglasom opozoriti na mehke večine morebitnih prihodnjih zaposlenih, ki jih služba »vohuna« zahteva. V agenciji naj bi do leta 2021 zaposlili dodatnih 800 oseb. Čeprav bi prizor iz oglasa prav lahko bil objavljen tudi v katerem od filmov o Jamesu Bondu, pa v MI6 poudarjajo, da so sicer želeli predstaviti podobo vohuna, a obenem izpostaviti, da je njihovo delo nikakor ni takšno, kot je prikazano v filmih. Pri prijavljenih oziroma novo zaposlenih iščejo ljudi s čustveno inteligenco in medosebnimi sposobnostmi, ki jih spremlja tudi močan občutek integritete in izvirnosti.

Oglas prikazuje morskega psa v akvariju. »Smo tajni agenti, a ne delamo tega, kar mislite,« pravi pripovedovalec. Kamera nato pokaže prestrašenega otroka, ki ga z objemom potolaži mama. »Razumevanje drugih. Pomoč pri tem, da vidijo stvari drugače. Spoznavanje sveta, ki presega vaše vedenje. In če se vam to zdi znano, je to zato, ker to že delate vsak dan,« doda glas, oglas pa se zaključi s sloganom - »MI6 - na skrivaj smo enaki kot vi«.

Vse več britanskih državljanov je v minulem času izkazalo interes za delo v MI6. Največji porast so zabeležili po napadu z živčnim strupom na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala v britanskem Salisburyju.

Po zadnjih podatkih iz marca 2016 v službi sicer primanjkuje temnopoltih in azijskih predstavnikov ter predstavnikov etničnih manjšin. Po mnenju direktorice bo bolj raznolika delovna sila pripomogla k odpravi nevarnosti poistovetenja z določeno skupino.