Jean-Marie Le Pen je stranko FN ustanovil leta 1972 in jo oblikoval v eno najbolj skrajno desnih v Evropi, ki temelji na politiki, uperjeni proti migrantom in na rasizmu. A čeprav se njegovi potomci še vedno strinjajo s to politiko, pa jim očitno priimek, ki je v več kot 40 letih v Franciji dobil negativen prizvok, ne odgovarja več. Tako njegova hči Marine, ki je vodenje stranke prevzela leta 2011, skuša s ciljem prevzema oblasti v Franciji stranko »dediabolizirati«, predlagala je spremembo njenega imena, poskrbela pa še, da so njenemu očetu odvzeli naziv častnega predsednika.

Na pot, ki vodi stran od njenega dedka, pa je sedaj stopila še Marion Marechal-Le Pen, ki predstavlja prihodnost te stranke. Opustila je namreč »zloglasni« priimek. »Morda se ji zdi, da ta s seboj prinese pretežko breme,« je za francoske medije komentiral Jean-Marie Le Pen. »Gre za premik v civilno življenje. Nikoli me ne bo sram mojega imena,« je odločitev sama komentirala za desničarsko spletno stran Boulevard Voltaire.

28-letna nekdanja francoska poslanka si je mamin priimek nadela leta 2012, ko se je borila za vstop v parlament. Kasneje je med njo in teto Marine prišlo do nekaj napetosti, maja lani pa se je mladenka odločila, da se ne bo še enkrat potegovala za stolček v parlamentu. Posvetila naj bi se namreč hčeri. Številni menijo, da je z opustitvijo priimka sedaj naredila prvi korak k vrnitvi na francoski politični parket.