Umetniki, ki so sodelovali v projektu, Jadranka Lacković – ojoMAGico (HR), Sanja Stojković – Tifanirubi (HR), Ines Milčić – pekmezmed (HR), Ninja Tiger (HR), Rina Barbarić (HR), Nina Urh (SLO) in Cristina Ramirez (ES) so kot navdih za svoja umetnostna dela uporabili temo Razkošja svobode v naravi, ki je tudi uradni slogan (Luxury of Freefom), tega edinstvenega resorta, odprtega leta 2016.

S projekt BB Art Colony (BB Likovna kolonija) je BIG BERRY pokazal pomen spodbujanja mednarodnega sodelovanja in pomen vlaganja v projekte na področju kulture in umetnosti, ki neposredno podpira razvoj umetniško-kulturne scene, kot tudi, da je pomembno doseči medresorsko sodelovanje.

Umetniški murali bodo do konca turistične sezone del BIG BERRY resorta na reki Kolpi, kasneje pa bodo postali del druge BIG BERRY destinacije v Evropi. Murale bo mogoče videti tudi na potujoči razstavi in v povezavi z različnimi dejavnostmi znamke BIG BERRY v Sloveniji in na Hrvaškem.

BIG BERRY bo še naprej izvajal projekte na področju umetnosti in kulture. Poleg pravkar zaključenega projekta, je letos v teku še en mednarodni projekt – Design Year, ki združuje več kot 60 oblikovalcev in arhitektov iz Avstrije, Slovenije, Hrvaške in Srbije, s končnim ciljem, da postanemo celovit design resort, spodbujamo mednarodno sodelovanje in damo delo oblikovalcev iz lokalnih tovarn.