Projektu se je kot ambasador pridružil igralec Gojmir Lešnjak, ki se prav tako sooča z disleksijo. Kot pravi, mu je soočenje z vedenjem o znakih disleksije rešilo uganko osnovnošolske muke in krivic, stigmatizacije in posmeha, ki ga je bil deležen pri pouku slovenskega jezika.

Da bo zavedanje o znakih disleksije doseglo čim več ljudi, so k sodelovanju povabili tudi druge slovenske Rotary, Rotaract in Interact klube. Ustanovili so tudi stran na facebooku Življenje z disleksijo, s pomočjo katere razlagajo več o disleksiji in objavljajo nasvete za lažji vsakdan oseb z disleksijo, zanimiva dejstva ter izpovedi uspešnih Slovencev, ki se soočajo z disleksijo.

Pobuda za vzpostavitev projekta izhaja iz dejstva, da se vsak peti otrok spopada s tegobami, ki jih prineseta zbadanje in posmeh sošolcev, največkrat pa se med otroki, ki se jim posmehujejo, znajdejo ravno tisti z motnjami učenja, med katerimi je veliko takšnih z disleksijo. »Ker so osebe z disleksijo navadno bolj kreativne in imajo višjo raven inteligence, je posmeh sošolcev krivičen, in če se svojega stanja ne zavedajo, mislijo, da je z njimi nekaj narobe,« pojasnjuje Nina Tomažin Bolcar, predsednica Rotary kluba Ljubljana Grad.