Družabnosti so se kljub zmerno do pretežno muhastim podnebnim razmeram v večini že preselile na prosto. Pred ljubljanskim hotelom Park v soseski Tabor so z druženjem napovedali junijski Festival urbane kulture v Tobačni. Poleg indijske kulinarike in športnih aktivnosti za otroke sta obiskovalce animirala pevka Neisha in raper Trkaj, ki smo ga medtem zalotili v anketni rubriki revije Zvezde. Vajeni smo že nenavadnih tem, o katerih tam izprašujejo domače estradnike, a ponovno so nas uspeli presenetiti, saj so se tokrat lotili nadležnih klopov, ki pestijo pasje kosmatince. Najbrž je odločitvi botroval oglas za zdravila proti pasjim klopom in o težavi so se nazadnje razgovorili Tanja Ribič, že omenjeni Trkaj in Bojan Traven, ki je od vseh najbolje strnil razmišljanja o izbrani tematiki: »Psi so klope vedno imeli in tako bo tudi ostalo.« Med tovrstno vztrajne pojave sicer uvrščamo tudi predsednikovo udeležbo na javnih športnih prireditvah in minuli konec tedna se je Borut Pahor udeležil že 38. maratona treh src v Radencih. Športni dan je predsednikova ekipa ovekovečila z videoposnetkom na facebook profilu. Hormoni sreče, ki se sproščajo z aerobno športno vadbo, so bili tokrat posebej učinkoviti, saj je Borut Pahor med drugim izjavil, da preživlja »najlepši dan na svetu«. Zanimive reči, povezane s hormoni sreče, se po navedbah revije Suzy medtem dogajajo predsednikovemu sinu Luki Pahorju. Pišejo, da ima novo dekle, tokrat gimnazijko tretjega letnika ljubljanske bežigrajske gimnazije, s katero sta bila že na izletu v Parizu, spoznala pa je tudi Lukovega očeta.

Danny še kar vidi prihodnost, Tanji Žagar se prijatelji smejijo

Jan Plestenjak, čigar romantične aktivnosti povečini ostajajo neraziskane, se je medtem v družbi projektnega glasbenega sodelavca Challeta Salleta oglasil na zabavi v svojem ljubljanskem baru, v reviji Lady pa so sporočili, da bo na Festivalu vrtnic v Portorožu v kratkem zasadil svojo vrtnico v tamkajšnjem Rožnem vrtu. Občinski turistični funkcionarji si želijo, da bi vrt postal nekakšna lokalna različica hollywoodskega pločnika slavnih, pojasnjujejo. Plestenjakova roža bo imela ugledno družbo, saj so vsak svojo vrtnico tam doslej zasadili že piranski župan Peter Bossman, Tinkara Kovač, Anika Horvat in seveda Borut Pahor. Bolj resno medtem vrtnari Tanja Žagar, ki na svojem balkonu sredi Ljubljane že več let goji zelenjavo, pravijo v Zvezdah. Gredico zaliva ponoči, ko se vrne z nastopov. Znano je namreč, da zemlja vlago najbolje sprejema, ko je že ohlajena, je razložila, a priznala, da se na račun hobija marsikdo od bližnjih norčuje. »Prijatelji so se mi smejali, a ko so videli, kako lepo zelenjavo imam, so umolknili,« pripoveduje pevka o svojih nejevernih kolegih, ki zaradi opazk najbrž ne dobijo brezplačnih šopkov peteršilja.

Da je uspešna glasbena kariera Tanje Žagar predvsem posledica vztrajnosti na sceni, ocenjuje pevec Domen Kumer, ki bi po več letih zatišja spet rad služil z glasbo. Temu primerno je okrepil prisotnost v medijih. Nazadnje smo ga opazili v Suzy, kjer je svaril pred naraščajočo stopnjo kriminala v Mariboru, tokrat pa se je v Lady spominjal svoje pretekle glasbene kariere. Meni, da je pred leti brez nastopov najprej ostajal zaradi protikadilskega zakona, pozneje pa zaradi gospodarske krize, ko so se ljudje »osredotočili na težave in pozabili na zabave«. Novinarka ga je spraševala tudi o delu na »nemškem in avstrijskem trgu«, a je morda spregledala, da je tam pretežno služil kot vodja gradbenih del v lastnem nepremičninskem podjetju. »Čeprav imam veliko dela, glasbo že malce pogrešam. Seveda kdaj pomislim tudi na kakšen nov komad, ko mi gre melodija skozi glavo. To se po navadi zgodi kar na gradbišču. (Smeh.) Zato si te ideje na hitro posnamem in zapišem. Bodo že počakale do trenutka, ko bo glasbena pavza mimo in bom imel studio zgrajen v Avstriji,« je leta 2014 zaupal reviji Story. Danes stanuje v Sloveniji, novo glasbo pa, kot pravi, dela v sodelovanju z brazilsko ekipo »na daljavo«. Zanimivosti o ljudeh, ki so izpuhteli iz javnega življenja, so predstavili tudi v reviji Obrazi, kjer so med drugim ujeli nekdaj slavnega televizijskega vedeževalca Daniela Šmida - Dannyja. Po letih televizije, vedeževanja v grosupeljski igralnici, nakupovalnih centrih in za telekomunikacijska podjetja se je umaknil v osamo, a zatrjuje, da v življenju še kar najdejo prostor »pogovori in razumevanje parapsihologije, duhovni treningi in seveda vedeževanje«. Duhovnim platem so se v reviji posvetili še v pogovoru z Jasmino Kandorfer, voditeljico tv-oddaje Klepet ob kavi in istoimenske spletne trgovine, kjer med drugim prodajajo prehrambne dodatke, glavnike za hujšanje in certificirane kamne iz vesolja, ki spodbujajo jasnovidnost. Prodajajo pa tudi njeno knjigo, v kateri razkriva skrivnosti življenja v obilju in o tem so z voditeljico tudi govorili. »Veliko ljudi postane in ostane revnih tudi zaradi lastnih prepričanj, da si ne zaslužijo živeti lagodnega življenja, da niso dovolj vredni, da bi imeli dobro plačo,« je razmišljala o revščini, ki jo ljudje po njenem lahko odpravijo, če živijo iz sebe, uporabljajo svoje darove in slišijo svojo poklicanost.

Tanja Gobec zdrava in pomlajena

Svojo poklicanost je v tem smislu morda pravočasno začutila nekdanja novinarka, pozneje pa informacijska pooblaščenka in danes odmevna odvetnica Nataša Pirc Musar, ki je zabavo za abrahama po poročanju revije Zvezde priredila kar v Cankarjevem domu, prijatelji pa so si bili edini, da ne kaže svojih let. S televizijskih ekranov se v pokoj odpravlja Slavko Bobovnik, piše medtem kolegica Maja Remi iz Nedeljskega dnevnika, a na ekrane se po večmesečnem premoru vrača novinarka Tanja Gobec, pravijo v Suzy. »Tanja se je pomladila, shujšala, predvsem pa se je izboljšalo njeno zdravstveno stanje,« razkrivajo in obenem naznanjajo, da jo bomo na televiziji prvič gledali že prihodnji teden, ko bo povezovala predvolilno soočenje. To bo morda razveselilo kantavtorja Adija Smolarja, verjetno edinega na svetu, ki ga predvolilno obdobje iskreno veseli. Všeč so mu vse te predvolilne obljube o lepši prihodnosti, je zaupal reviji Obrazi, lepo mu je namreč sanjariti, kako lepo se nam bo godilo, če jih bodo politiki nazadnje tudi uresničili. Kaj bi s politično močjo Donalda Trumpa naredila Oriana Girotto, ena od voditeljic komentatorske tv-oddaje Od težaka do junaka, smo tačas izvedeli v Suzy. Uživala bi, saj bi lahko brez posledic govorila, kar bi ji prišlo na pamet, je priznala, za nameček pa odgovorila še na vprašanje, kako bi ji služila potencialna čarobna paličica. »Hrani bi dodala okus in kalorije spremenila v antioksidante,« je bila brez nepotrebnega političnega sprenevedanja o izboljševanju sveta iskrena Oriana.