KD Group ima trenutno pri Fitchu kreditno bonitetno oceno "BB", Adriatic Slovenica pa bonitetno oceno finančne moči "BBB-". Uvrstitev na opazovanje je posledica objave, da je družba KD Group 23. maja z družbo Generali CEE Holding sklenila pogodbo o prodaji 100-odstotnega deleža v Adriatic Slovenici, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz KD Group.

Kupnina za Adriatic Slovenico znaša 245 milijonov evrov, posel bo zaključen v drugi polovici leta. Generali bo s prevzemom zavarovalnice in KD Skladov, ki so v njeni lasti, postal druga največja zavarovalna družba v državi.

Pred zaključkom posla je treba izpolniti več pogojev, med drugim pridobiti ustrezna soglasja regulatorje ter soglasje skupščine delničarjev KD Group.

Adriatic Slovenica je tretja največja zavarovalniška skupina z nekaj več kot 1000 zaposlenimi, ki na slovenskem trgu dosega blizu 15-odstotni tržni delež. Je del Skupine KD Group, njena družba za upravljanje KD Skladi z več kot 750 milijonov evrov vrednosti upravljanih sredstev in 20-odstotnim tržnim deležem pa zaseda tretje mesto na slovenskem trgu. Podružnici ima tudi na Hrvaškem in v Makedoniji.