Kot so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz KD Group, so pogodbo o prodaji podpisali danes. Izvršitev posla je pogojena s predhodno izpolnitvijo več pogojev, med drugim s pridobitvijo ustreznih regulatornih soglasij ter pod pogojem odobritve pogodbe s strani skupščine delničarjev KD Group. Posel bo predvidoma zaključen v drugi polovici leta.

Upravni odbor družbe KD Group je novembra lani za finančnega svetovalca pri iskanju strateškega investitorja izbral družbo Lazard. V začetku marca je sklenil, da bo izbrane potencialne investitorje za nakup Adriatic Slovenice povabil k skrbnemu pregledu zavarovalnice. Sredi maja je z družbo Generali CEE sklenil dogovor o ekskluzivnosti pogajanj za prodajo.

Adriatic Slovenica, ki ima v lasti družbo KD Skladi, je del Skupine KD Group. Skupina Adriatic Slovenica je lani ustvarila 11,4 milijona evrov čistega dobička, kar je 4,2 odstotka manj kot leta 2016. Tretja največja zavarovalniška skupina je na slovenskem trgu dosegla 14-odstotni delež.

Generali CEE je holdiška družba, ki obvladuje družbe iz Generali Group v srednji in vzhodni Evropi. Je tudi lastnica Generali zavarovalnice iz Ljubljane.