Na izpraznjeni stolček po odhodu slovitega Francoza Arsena Wengerja, ki je londonsko zasedbo vodil zadnjih 22 let, je zdaj zasedel Unai Emery. Šestinštiridesetletni Bask je kot kaže s svojim delom prepričal bogatega ameriškega športnega tajkuna Stana Kroenkeja, največjega delničarja Arsenala.

Španski nogometni strokovnjak Emery je bil na klopi PSG zadnji dve leti, a ekipe kljub zvezdniškim nakupom ni pripeljal do tako želene evropske lovorike, kar je bil tudi glavni razlog, da je izgubil zaupanje lastnikov pariškega kluba, ki so za njegovega naslednika pripeljali nekdanjega trenerja nemške Borussie iz Dortmunda Thomasa Tuchela.

Ancelotti pred vrati Napolija

Novega trenerja naj bi v kratkem dobil tudi Napoli. Na pragu prevzema italijanskega kluba je Carlo Ancelotti, ki bo po poročanju tiskovne agencije Ansa podpisal triletno pogodbo.

V torek naj bi se strani dogovarjali o podrobnostih na odločilnem sestanku, Ancelotti se je namreč s predsednikom Napolija Aureliom De Laurentiisom prvič sestal že v ponedeljek, je poročal časnik Gazzetta dello Sport.