Mihael Rotondo, ki se je pred osmimi leti vrnil nazaj domov, se je zopet moral soočiti z izselitvijo po tem, ko je onemogočal delo svojih staršev. Na sojenju, ki je potekalo na vrhovnem sodišču, ga je sodnik Donald Greenwood želel prepričati, naj samostojno zapusti hišo, a je ta prepričan, da je v hiši staršev upravičen preživeti še pol leta. Rotondova zahteva je bila za Greenwooda nezaslišana in je tako zahteval izselitev. Rotondo je sodniku odgovoril, da je zahteva po izselitvi nezaslišana, navaja The Guardian.

Sodišče izhod v sili

Za mamo in očeta Michaela Rotonda je bila sodba na vrhovnem sodišču zadnji izhod v sili. Že pred tem sta s pismi nekaj mesecev sina prosila, naj zapusti dom. »Na trgu so službe tudi za take s tako malo delovnimi izkušnjami, kot jih imaš ti. Priskrbi si jo,« sta med drugim zapisala obupana starša. Ker je sin sporočila ignoriral, sta se odločila za tožbo na sodišču. Po poročanju Washington Posta sta mu ob izselitvi ponudila 1100 ameriških dolarjev, da si lahko najame lastno stanovanje.

Čeprav je bila Rotondu izročena izselitev, se je zdelo, da je na sodišču užival. Na vprašanje medijev, kakšna bo njegova prihodnost, je odgovoril, da je to povsem njegova stvar, na sklep sodišča pa se bo pritožil, še dodaja Guardian.