Če je bilo natančno pozicioniranje laserske točke pri meritvah večjih dolžin pri močnejši svetlobi doslej težko, se novi GLM 120 C Professional izkaže prav tu. To je prvi Boschev laserski merilnik z vgrajeno kamero. Z njeno pomočjo lahko uporabniki natančno namerijo ciljno točko meritve – rezultat je natančna meritev razdalj vse do 120 metrov. Naprava s kamero resolucije 5 MP in s tremi stopnjami povečave lahko shrani do 700 slik in na zaslonu prikaže zadnjih 50 slik skupaj z meritvami. To pomeni, da lahko zabeležite prav vsako posamezno meritev.

Vmesnik Bluetooth za obdelavo podatkov

S pomočjo vmesnika Bluetooth lahko izmerjene vrednosti neposredno prenesete na aplikacijo Measuring Master za nadaljnjo obdelavo. Ta vam omogoči, da na primer delite svoje meritve s sodelavci, izračunate približno porabo materiala, ali pa ustvarite in prilagodite tloris. To pa še ni vse! Aplikacijo lahko uporabite tudi za upravljanje GLM 120 C Professional na daljavo, kar vam omogoči, da zajamete popolne slike meritev sami, brez pomoči sodelavcev. Aplikacijo Measuring Master si lahko brezplačno prenesete iz trgovin Apple App Store ali Google Play Store. Poleg tega pa vmesnik za kabel Mikro USB poskrbi, da meritve, shranjene na notranjem pomnilniku, prenesete tudi na osebni računalnik v obliki CSV ali JPEG.

Preprosto rokovanje za manj napak pri uporabi

Podobno kot GLM 50 C je tudi GLM 120 C Professional opremljen s preprostimi operacijami, med katerimi preklapljate s pomočjo izbirnega kolesca. Funkcije, ki so vam na voljo, med drugim vključujejo možnost hitre meritve, s katero lahko hitro izmerite in določite enake razdalje. Prav tako pa ima orodje senzor nagiba do 360°, ki ga lahko uporabite za merjenje naklonov ali pa kot digitalno libelo. Meritev z GLM 120 C Professional lahko sprožite tudi z dodatnim stranskim gumbom, s katerim lahko napravo tudi vklopite. Tako ste lahko prepričani, da bo rokovanje z orodjem vedno udobno in prilagodljivo trenutnim razmeram in okolju. Nov uporabniški vmesnik ponuja tudi razširjen meni pomoči z besedili in animacijami, ki vas vodijo že od začetka uporabe orodja. Še ena novost je avtomatsko zaznavanje zatiča: orodje zazna, kdaj je zatič v celoti izvlečen, na primer pri meritvah iz kota. V tem primeru ga uporabnikom ni treba ročno nastaviti – samo potrdijo svojo izbiro in prav to tudi zmanjšuje napake pri meritvah.

Odlično berljiv barvni zaslon z robustnim zaščitnim ekranom

Uporabniki lahko preverijo zadnje štiri meritve ter rezultate trenutne meritve na 2,8-inčnem zaslonu medtem, ko trenutna meritev še vedno poteka v ozadju. Barvni zaslon se samodejno zavrti (kot pri pametnih telefonih), kar uporabnikom omogoča, da meritve preprosto odčitajo v vsakem položaju, ne glede na naklon. Zaslon uporablja enako tehnologijo: LCD modul je čvrsto pritrjen na stekleno površino, kar preprečuje lomljenje svetlobe v prostoru in se ta zato ne odbija. Zaslon je odlično berljiv iz različnih perspektiv – tudi iz strani. To pomeni, da je branje zaslona, še posebno zunaj, veliko lažje v primerjavi s klasičnimi laserskimi merilniki. Robustni zaščitni ekran pa poskrbi za brezskrbno uporabo laserskega merilnika GLM 120 C Professional na katerem koli gradbišču.