Tedaj bo namreč izvršni odbor Uefe v Nyonu določil prireditelja EP. Čeferin v pogovoru ni želel govoriti o političnih razmerah v Turčiji, ki naj bi bile največji minus te države pri pridobitvi prvenstva. »Vseeno, kaj bom rekel o tem, karkoli bo preveč,« je bil kratek Čeferin.

Bolj določen je bil glede vprašanja korupcije, ki je spremljala dodelitev SP 2006: »To ne bo vplivalo na trenutno kandidaturo Nemčije za Euro. Sedanja sestava organizacijskega odbora je povsem drugačna in predsednik nemške zveze Reinhard Grindel je izjemno odprt in pozoren do vprašanj, povezanih z dobrim ter skrbnim upravljanjem.«

Nekdanji podpredsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Mohamed Bin Hammam iz Katarja je že pred leti potrdil, da je od nemških organizatorjev SP 2006 prejel 6,7 milijona evrov podkupnine. Nemci so prvenstvo dobili leta 2000, denar pa je šel leta 2002 z računa Franza Beckenbauerja, ki je vodil organizacijski odbor, preko Švice na račun v Katarju, ki je bil v lasti Bin Hammama.

Enako vsoto je kmalu zatem Beckenbauerju v obliki posojila nakazal Adidas, Beckenbauer pa je kasneje od nemške zveze terjal, da mu denar vrne. Nemška zveza naj bi finančni tok skušala skriti za stroški organizacije gala-večera za SP, ki pa se nikoli ni zgodil, so trdili nemški davčni organi.