Politico se pri poročanju sklicuje na dva visoka vira v Trumpovi vladi, ki ostajata anonimna. Trump ima najmanj dva iPhona. Enega za telefoniranje in enega samo za tvitanje in spremljanje novic. Svetovalci ga pozivajo, naj enkrat na mesec zamenja telefon za tvitanje, kar zavrača.

Trumpov telefon za klice ima kamero in mikrofon, kar je po mnenju varnostnih strokovnjakov nevarno, ker lahko hekerji spremljajo njegovo gibanje in poslušajo pogovore.

Bivši predsednik Barack Obama je zaradi omenjenih razlogov pristal na uporabo telefona brez kamere in mikrofona, prav tako ga je redno menjal in najmanj enkrat na mesec predal v varnostno kontrolo.

Izklopljen ima GPS, elektronske pošte ne uporablja

Trump je lani čakal pet mesecev, preden je dovolil varnostni dostop do telefona, je pa pristal v to, da ima izklopljen GPS. V elektronsko pošto mu ne morejo vdreti, ker je ne uporablja. Največ kar napiše so tviti.

Trumpov odnos do varne komunikacije posebej izstopa ob dejstvu, da je leta 2016 nenehno obtoževal Clintonovo, da je z uporabo zasebnega strežnika elektronske pošte ogrozila nacionalno varnost ZDA.

Enkrat je celo omenil, da ji prisluškujejo njeni kitajski komunistični podporniki, s katerimi je trenutno zapleten v trgovinske spore oziroma pogajanja. Šef kabineta Bele hiše John Kelly je januarja prepovedal zasebne mobilne telefone v Beli hiši, med drugim zaradi uhajanja informacij.