Eden tistih, ki si v letošnji sezoni pri košarkarski Olimpiji zaslužijo pozitivno oceno, je gotovo 25-letni Jan Špan, ki si je lani po odlični sezoni pri Zlatorogu pod vodstvom Aleša Pipana prislužil vnovično priložnost pri Olimpiji, kjer je igral že v sezoni 2010/11. Špan jo je dobro izkoristil, saj je eden najbolj konstantnih posameznikov, na katerega sta se sprva Gašper Okorn in nato Zoran Martić vedno lahko zanesla. Kaj lahko se zato zgodi, da bo prostor zanj pri Olimpiji tudi prihodnjo sezono, ko naj bi Ljubljančani z okrepljenim proračunom ciljali precej višje kot v letošnji sezoni.

Po hudi poškodbi ličnice na tekmi 21. kroga lige ABA proti FMP na začetku marca, ko je bil potreben celo operativni poseg, se je Špan po dobrem mesecu odsotnosti znova vrnil na parket in dvigoval formo. Na prvem finalnem obračunu proti Krki je bil z 19 točkami najboljši strelec svojega moštva, ob tem pa je zbral še štiri asistence in tri skoke ter bil s statističnim indeksom 18 izbran tudi za Dnevnikovega igralca tekme.

Ker so se Ljubljančani v soboto poigrali s Krko, sta mu v tokratnem izboru sledila soigralca Devin Oliver (15 točk, sedem skokov in štiri asistence) ter Jordan Morgan (12 točk in osem skokov). Na četrtem mestu je pristal Žiga Dimec, ki je z 11 točkami in osmimi skoki pri Krki najbolj izstopal, na petem pa še en košarkar Olimpije, Domen Lorbek (12 točk in trije skoki).