Chelsea je v soboto precej klavrno sezono rešil z zmago v finalu FA pokala proti Manchester Unitedu (1:0). A uspeh je bil bržkone slaba tolažba za lastnika londonskega kluba Romana Abramoviča, ki mu grozi izgon z Otoka. Ruskemu milijarderju je namreč že pred tedni potekla poslovna viza za Veliko Britanijo. In čeprav je za novo že zaprosil, pa mu je oblasti še vedno niso izdale.

Kot poroča britanski The Guardian, Abramovič na novo vizo čaka dlje kot običajno, za kar naj bi bili v prvi vrsti krivi v zadnjem obdobju močno zaostreni britansko-ruski dipplomatski odnosi. Slednji so se močno poslabšali po zastrupitvi nekdanjega ruskega tajnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčerke v Salisburyju marca letos. Velika Britanija je zaradi afere tedaj iz države izgnala 23 ruskih diplomatov, kar je še izdatno poslabšalo diplomatske odnose med državama.

Celoten primer jev Veliki Britaniji očitno dvignil kar nekaj prahu, saj se je nanj odzval tudi britanski varnostni minister Ben Wallace, a bil v svoji izjavi sila skop. »Na posamezne primere se običajno ne odzivamo.« je bil redkobeseden Wallace.