Čeprav so košarkarji Olimpije pred začetkom finalne serije državnega prvenstva veljali za favorita, je verjetno malokdo verjel, da bodo imeli na prvi tekmi tako lahko delo. Ljubljančani so namreč Krko v Stožicah povsem nadigrali in na koncu prišli do visoke zmage. Druga tekma bo jutri ob 18. uri v Novem mestu.

Začetek tekme sicer ni nakazoval, da bo na koncu kar 21 točk razlike v korist zmajev. Krka je namreč začela odločno, si hitro priigrala deset točk prednosti, ob tem pa se je pri Olimpiji poškodoval še Mitch McCarron, ki ni več stopil na parket. A izkazalo se je, da je bilo to s strani dolenjskega moštva tudi vse. Košarkarjev trenerja Zorana Martića zaradi slabega začetka ni zajela panika, temveč so strnili vrste in do konca četrtine ujeli priključek z nasprotnikom. Drugih deset minut je bilo po zaslugi dobre obrambe Olimpije že precej drugačnih, po prihodu iz slačilnic pa so gostje povsem popustili in doživeli visok poraz. Razočaranje na obrazih igralcev je bilo veliko. Saša Zagorac je denimo podvomil o psihični pripravljenosti igralcev in se spraševal, ali so v Ljubljano sploh prišli z resno željo po zmagi. »Prehitro nam je padla energija, nato smo se vdali in samo čakali konec tekme. V slačilnici ni bilo potrebe po povišanih tonih. Že med tekmo mi je bilo jasno, kje smo naredili napake. Zdaj jih bo treba dobro analizirati in jih na drugi tekmi ne ponoviti,« je po tekmi povedal trener Krke Simon Petrov.

Po dobri predstavi in že deseti zaporedni zmagi v taboru Olimpije ni bilo evforije. Trener Zoran Martić je bil jezen zaradi slabega vstopa v tekmo, a poudaril, da se je slika na parketu spremenila, ko so njegovi igralci začeli igrati tako, kot so se dogovorili. »Smo veseli, a se zavedamo, da je to zgolj prva zmaga. Jasno je, da si takega začetka v Novem mestu ne bomo smeli privoščiti, saj bo Krka pred domačimi navijači precej nevarnejša,« je opozoril Zoran Martić, ki je sicer enega od ključev do zmage videl v skoku. Olimpija je bila pod obročema zares dominantna, saj je ujela kar 17 odbitih žog več od Krke, od tega 14 v napadu.