Boj za četrto mesto, ki bo prinesel nastop v Evropi, če bo Olimpija pokalni prvak, se je znova spremenil v troboj, potem ko je Gorica nepričakovano premagala Rudar v Velenju, Celje pa je po treh tekmah, na katerih je osvojilo le točko, znova zmagalo. Celjani so se z rutinsko zmago proti Ankaranu vrnili v boj za četrto mesto, kar pomeni, da bodo šli z veliko večjim tekmovalnim nabojem tudi v sredo proti Mariboru. Na tekmo, ki bo iz zornega kota napetega boja za naslov prvaka pod posebnim drobnogledom. Zmaga v Novi Gorici ima dodatno težo, ker je bila dosežena s precej oslabljeno zasedbo, v kateri pa izstopa celjsko spomladansko strelsko odkritje Rudi Požeg Vancaš. Na zadnjih desetih tekmah je dosegel kar osem zadetkov, dva tokratna v prvem polčasu, ko so bili Celjani veliko boljši tekmec.

»V pravem trenutku tekme smo izkoristili priložnosti, v drugem polčasu pa igrali na rezultat,« je priznal trener Dušan Kosič, ki je imel nekaj pripomb nad presuho in pretrdo travnato površino v Športnem parku. Morda zalivanje ni v najemni pogodbi Ankarančanov, ki so, kar se same igre tiče, šele v drugem polčasu pokazali nekaj več. Še vedno pa premalo.

Trener Vlado Badžim je spet videl sodniške napake, glede boja za obstanek, ki ga izgublja, pa izpostavil: »Čakamo na sredo, čakamo na nedeljo. Z več igralci, kot jih je bilo na voljo proti Celju, se želimo pokazati v boljši luči.«

Aluminij si je s četrto zmago v sezoni proti Triglavu zagotovil vsaj osmo mesto in obstanek v ligi. Junak zmage je bil 21-letni Albanec Francesco Tahiraj s priigrano enajstmetrovko za hitro vodstvo in mojstrskim golom po protinapadu. Razlika med Triglavom in Ankaranom v boju za obstanek je dve točki. Triglav bo gostil Domžale in gostoval v Velenju, Ankaran bo gostoval pri Gorici in gostil Aluminij.

V Domžalah je bila tekma moštev, na katera stavi Maribor, da jima bosta pomagali v bitki za naslov prvaka, tako da bodo Krčani v sredo in Domžalčani v nedeljo ustavili Olimpijo. A tudi Olimpija ne prepušča ničesar naključju, saj sta bila v Domžalah na tribuni v imenu igralcev kapetan Branko Ilić in poškodovani vratar Nejc Vidmar, strokovni štab pa sta predstavljala pomočnik trenerja Ante Tomić in trener vratarjev Dino Šeremet. Pomlajeno Krško, ki je v zaključku tekme po Luki Vekiću zastreljalo še enajstmetrovko, ni bilo kos Domžalam, čeprav gostitelji niso blesteli, saj je bilo v njihovi igri veliko napak.

»V prvem polčasu smo preizkušali nove stvari, a nismo bili uspešni. V drugem polčasu bi morali biti ob velikem številu priložnosti bolj učinkoviti. Mi se že pripravljamo na novo sezono v Evropi, zato rotiramo ekipo. Enako bo v sredo v Domžalah, medtem ko bomo v nedeljo proti Olimpiji nastopili z najboljšimi, saj želimo tekmo v evropskem ritmu, da vidimo, kje smo. Do konca želimo osvojiti vseh šest točk,« je povedal trener Domžal Simon Rožman. Krško je povedlo, a Domžale so rutinirano uveljavile kakovost. »Na trenutke smo igrali zelo dobro in posedovali žogo. Zadovoljen sem, ker se mladi fantje, ki so domačini iz Krškega, niso ustrašili tako uglednega tekmeca. Ko bodo v sredo v Stožicah v ekipi še bolj izkušeni igralci, bomo dali še kanček več in skušali pokvariti slavje zmajčkom,« je bil odločen trener Krškega Alen Ščulac, ki je na ogled postavil predvsem mladega hitrega napadalca Soklerja in centralnega branilca Zakrajška.