Dončiću družbo v idealni peterki delajo Nick Calathes (Panathinaikos), Nando De Colo (CSKA Moskva), Tornik Shengelia (Baskonia) in Jan Vesely (Fenerbahče). Drugo peterko pa sestavljajo: Paulius Jankunas, Kevin Pangos (oba Žalgiris Kaunas), Sergio Rodriguez (CSKA Moskva), Aleksej Šved (Himki Moskva) in Vassilis Spanoulis (Olympiacos Pirej).

Evroliga je za Dončića zapisala: »Sezono je začel s težkim bremenom na plečih in s svojimi predstavami presegel pričakovanja. Devetnajstletnik je bil v svoji tretji sezoni kor profesionalec najbolje ocenjeni igralec evrolige. Na petih tekmah je imel 35 ali višji statistični indeks - nobenemu drugemu igralcu to ni uspelo več kot dvakrat. Štirikrat je bil MVP kroga, kar je izenačenje rekorda tekmovanja, oktobra pa je bil igralec meseca, saj je bil odločilen pri štirih zmagah Real Madrida. Na 26 od 31 tekem je imel dvomestno število točk. Dončić je veliko več kot odličen strelec; je drugi po številu osebnih napak, ki jih tekmeci naredijo nad njim, deveti v skokih v obrambi, enajsti po ukradenih žogah in dvanajsti po podajah. Hkrati je igralec Real Madrida z najvišjo minutažo.«

Evroliga je v Beogradu podelila še priznanji za najboljšega strelca evrolige, ki ga je dobil Rus Aleksej Šved, ter najboljšemu obrambnemu igralcu - Kyle Hines.

Dončić ima v nedeljo zvečer priložnost še za en velik dosežek. V finalu zaključnega turnirja se bo proti Fenerbahčeju potegoval za naslov evropskega klubskega prvaka.

Evroliga priznanje za najboljšega igralca sezone podeljuje od 2005. Pred tem so nagrade pripadale najboljšemu po rednem delu, v izločilnih bojih ali na zaključnem turnirju.