Zdaj je v letih, ko spoznava, da mora biti do telesa nekoliko bolj prijazen, in prva stvar, ki se ji je odpovedal, je – hudovanje nad drugimi. Kitarist Rolling Stonesov – te rokerske zbirke med in pred drugo svetovno vojno rojenih neuničljivih rokerjev – je rekel, da se res ne sme več jeziti, še posebej ne na politike, in pri tem dodal, da se je zadnjič ujezil pred 30 leti na Donalda Trumpa.

»Trump je bil leta 1989 naš promotor v Atlantic Cityju med turnejo Steel Wheels,« je povedal za BBC. »V promocijskem materialu in tudi na plakatih so nas prodajali kot 'Donald Trump predstavlja Rolling Stones', pri čemer je bilo naše ime napisano s čisto drobnimi črkami,« se spominja Keith Richards. »Iz žepa sem potegnil svoj zvesti nožič, ga zapičil na sredino mize in dejal: 'Morate se znebiti tega človeka'.«

Richards, ki se sicer izogiba pogovoru o politiki, je napol v šali še dejal, da morajo zdaj njegov nasvet upoštevati Američani, in dodal: »Da ne boste potem govorili, da vas nisem opozoril!« Je pa – nekoliko nenavadno – o politiki pred odhodom na turnejo No Filter, ki se je začela v četrtek s koncertom v Dublinu, spregovoril tudi vodja Stonesov Mick Jagger. Na duši mu leži predvsem brexit oziroma nesposobnost sedanje vlade, da čim hitreje zaključi pogajanja o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije, saj je med Britanci veliko negotovosti glede prihodnosti. Jagger je sicer nasprotnik brexita in je kmalu po referendumu celo izdal dve pesmi – Izgubljena Anglija in Moramo se zbrati, v katerih je risal precej temno pobrexitsko sliko Velike Britanije.

Se pa je tudi Jagger spomnil Trumpa, a je njegov spomin precej mlajši: obregnil se je namreč ob pesem, ki so jo zavrteli Trumpu na proslavi ob zmagi na predsedniških volitvah. »You Can't Always Get What You Want je zaspana balada, ki govori o drogah v hotelu Chelsea. Malce čudna izbira, kajne?« pravi Jagger.