Ali gre za postopek koncentracije ali zgolj za prazno vraževerje, ne ve nihče. Športniki bodo trdili, da gre za koncentracijo, se razume… No, Jameson Taillon, metalec baseballskega moštva Pittsburgh Pirates, je vraževerje ponesel korak dlje. Šestindvajsetletnik si je na tekmi poškodoval sredinec na svoji »metalni« desni roki in prejel nemalo nasvetov, kako naj ureznino čim hitreje pozdravi.

Za Pittsburgh Tribune-Review je priznal, da je bil pripravljen na svoj prst tudi urinirati, če bi tako pospešil celjenje. »Rekel sem: če pomaga. Če pomaga, bom obesil pred svojo hišo velik znak in pustil vsem, da lulajo na moj prst. Vseeno mi je, kaj si mislite, želim le, da se ureznina čim prej pozdravi,« je povedal mlad športnik. Ker je hitro ugotovil, da njegova izjava vzbuja precej začudenja in zgražanja ter da pred njegovo hišo privablja čudne tipe, je v ponedeljek zvečer na Twitterju objavil: »Moram pojasniti to zadevo z lulanjem. Ljudje ponujajo številna domača zdravila… dejal sem, da če lulanje pomaga, da bom čim prej na igrišču, kamor sodim, bom postavil znak pred hišo.

Uriniranje po ljudeh res ni moj hobi, prisežem!« A Jameson ni mogel iz svoje kože in je dodal: »Ampak res: ali to deluje? Sprašujem za prijatelja.« Med igralci baseballa je sicer uporaba urina v zdravilne in preventivne namene kar pogosta. Vrsto let so številni igralci urinirali na svoje roke, tako metalci kot odbijalci, da bi preprečili nastanek žuljev ali da bi z urinom pospešili njihovo zdravljenje. Res pa je, da o tem niso ravno govorili na glas.