Izkazal se je vratar Andrej Vasilevskij, ki je zbral 36 obramb in v dvorani Capital One v Washingtonu pomagal Tampi vrniti prednost domačega ledu, saj sta zdaj obe ekipi po dvakrat zmagali v gosteh. Tampa bo skušala prekiniti vzorec že v soboto, ko bo doma gostila peto tekmo dvoboja z Washingtonom.

Kdo je bil igralec tekme, kaže že razmerje strelov, domači so jih sprožili 38, Tampa le 20. »Vasi nas je reševal. Dokazal je, da je eden najboljših, če ne najboljši vratar na svetu. Ko nam ne gre vse kot po maslu, je tukaj on. In tak primer je bil danes. Washington je igral odlično, toda mi smo ga premagali. To šteje v končnici, kjer nihče ne sprašuje, na kakšen način zmagaš, pomembna je le zmaga,« je dejal zvezdnik Tampe Steven Stamkos, ki je prav tako potrdil odlično formo, saj je znova zadel v polno, kar je bil še njegov šesti gol v zadnjih tekmah.

Živčni Ovečkin

Poleg njega so se med strelce vpisali še Brayden Point, Alex Killorn in Anthony Cirelli, ki je mrežo zatresel dve sekundi pred koncem, ko so domači vratarja zamenjali s šestim igralcem.

Pri prestolnikih sta se med strelce vpisala Jevgenij Kuznjevov in Dmitrij Orlov, kljub porazu pa je v ekipo prišla vsaj ena dobra vest, na led se se je vrnil Nicklas Backstrom, ki je izpustil zadnje štiri tekme zaradi poškodbe. Glavni zvezdnik ekipe Aleks Ovečkin, ki je tokrat prispeval le podajo, je bil že med tekmo živčen in jezen kot ris, na ledu je celo zlomil palico, a se je po tekmi umiril in pogled že usmeril v nadaljevanje serije.

»Imeli smo veliko priložnost, da pridemo do prve zaključne žoge. A moramo na vse to pozabiti. Kar je, je. Ničesar več ne moremo spremeniti. Smo razočarani, vendar časa za obžalovanje nimamo. Moramo gledati naprej in se boriti do konca,« je bil kratek Ovečkin.