Pride ali ne pride? Zakaj ne pride, če ne pride? Ne pride, ker se je osramotil z zrežiranim poziranjem paparacem? Vseeno pride, ker bi se sovražil, če bi zamudil ta zgodovinski dan in hčerke ne bi povedel pred oltar, kjer jo bo čakal čisto pravi princ? Verjetno vseeno ne pride, vendar zaradi operacije na srcu, ker je prejšnji teden zaradi vsega stresa preživel srčni napad. Operacija na srcu naj bi uspešno prestal 16. maja…

Meghan: Očeta žal ne bo na poroko

Ugibanjem o tem, ali 73-letni Thomas Markle, upokojeni televizijec, ki je bil z nagradami ovenčan šef osvetljevalcev v vrsti znanih ameriških televizijskih serij, pride na poroko ali ne, je Meghan danes vendarle naredila konec, ko je v kratki pisni izjavi sporočila, da z obžalovanjem sporoča, da očeta ne bo poroko. Obenem je zelo olikano neomenjene tabloide pravzaprav pozvala, naj mu dajo mir, da se bo lahko posvetil svojemu zdravju. Meghanin oče je živel mirno samotarsko življenje v svoji hiši na obali mehiškega mesta Rosarito, dokler se ni hčerka zaljubila v princa. Postal je najnovejša odmevna žrtev paparacev in zlobnega dnevnika Daily Mail. Dvakrat. Najprej, ko so najeli hiši ob njegovi, mu vsepovsod sledili in ga velikokrat fotografirali v neprijazni luči. Potem zato, ker je po dogovoru z njimi – menda za denar, ki mu ga manjka – zanje poziral, medtem ko lista po knjigi o Britaniji, poizveduje o hčerki in Harryju na internetu, pa med pripravami na poroko, med lažnim merjenjem za poročno obleko… Seveda so ga izdali. Njegova hčerka iz prvega zakona in Meghanina polsestra Samantha, ki je zaradi multiple skleroze na invalidskem vozičku, je vso krivdo ta teden prevzela nase. Ona naj bi ga prepričala v poziranje paparacem, domnevno zato, da bi pomagala njemu in kraljevi družini. Čeprav piše knjigo o Meghan, s katero nista v stiku že deset let, kot o povzpetniški princesi. Meghanin oče je medtem sina iz prvega zakona, Samanthinega brata in Meghaninega polbrata Thomasa Markla mlajšega okrivil za svoj srčni napad: sprožil naj bi ga z odprtim pismom princu Harryju, v katerem je Meghan razglasil za tretjerazredno igralko princese, nevredno princa in monarhije.

Razočarana kraljeva nevesta

Meghan je gotovo zelo razočarana, saj se je razglašala za »očijevo punčko«. Leta 2016, v letu, ko je srečala princa Harryja na zmenku na slepo, je na instagramu na očetovski dan napisala: »Vesel očetovski dan, tati.« Pripisala je, da so njegovi objemi še vedno najboljši na vsem svetu, se mu zahvalila za svojo delovno etiko in svoj »marklovski nos« in končala z besedami: »Rada te imam.« Čeprav so se njeni starši razvezali leta 1987, po samo osmih letih zakona, ki je bil zanj drugi, in čeprav je imela Meghan takrat komaj šest let, on pa se je pred leti upokojil in odšel v Mehiko, sta si z Meghan očitno ostala blizu. Thomas Markle starejši, ki je nizozemsko-irskega rodu, naj bi bodoči prvi britanski princesi mešane krvi pomagal premagati težave, ki jih je imela zaradi barve svoje polti v mladosti.

Jo bo oddala mati ali bodoči tast?

Kdo bo v soboto Meghan pred oltarjem »oddal« princu Harryju? To bo zelo verjetno njena mati, simpatična mladostna učiteljica joge Doria Ragland, ali pa morda njen bodoči tast, prestolonaslednik princ Charles. Lahko pa bi se Meghan odločila tudi za to, da se sama sprehodi do oltarja. V spremstvu desetih družic (punčk) in spremljevalcev (fantkov), ki so vsi mlajši od osem let. Med njima bosta seveda največje pozornosti deležna prikupna hči in sin bodočega svaka, princa Williama, princesa Charlotte in princ George. Šestintridesetletna nevesta, ki bo drugič pred oltarjem, ni želela imeti glavne odrasle družice zaradi lepega razloga: ni se mogla odločiti za nobeno izmed svojih prijateljic in se morda zameriti preostalim.

Britanci se vseeno veselijo

Drama v družini Markle ni niti malo pokvarila razpoloženja med vse številnejšimi supermonarhisti, ki so preplavili Windsor. Danes si jih je na stotine ogledalo »generalko« sprevoda kraljevih kočij, ki se bodo po poroki z gradu za slabe pol ure podale med pričakovano stotisočglavo množico z vsega sveta. V prvi kočiji bosta seveda mladoporočenca. Na stotine ljudi se je najbolj navduševalo nad 250 vojaki, tovariši nekdanjega poklicnega vojaka, princa Harryja, ki je dvakrat služboval v Afganistanu. Precej manj navdušenja je nad izjemno strogimi varnostnimi ukrepi in policijskim nadzorom, pri katerem sodeluje okoli tri tisoč uniformiranih policistov in na stotine pripadnikov protiterorističnega oddelka Scotland Yarda in vojaške specialne enote SAS – v uniformah in civilu. Supermonarhisti so že preboleli prepoved postavljanja šotorov na pločnikih Windsorja in se »utaborili« na stolih, na katerih tudi spijo, da ne bi izgubili svoje razgledne točke, s katere bodo opazovali sobotni sprevod kočij in vojaško parado Harryjevih tovarišev.