Zdelo se je, da je v finalni seriji na tri zmage Dobovec priigral odločilno prednost, ko je v Litiji dobil uvodno tekmo in s tem vodilni ekipi po rednem delu prvenstva odvzel prednost domačega igrišča. V Rogaški Slatini, kjer gosti svoje tekmece, je bilo zato prejšnji petek na četrti tekmi in ob domači prednosti z 2:1 v zmagah vse pripravljeno za slavje. A so Litijčani uspešno maščevali uvodni poraz in vrnili finale na svoj parket.

Tekmeca sta sicer drugič v velikem finalu, pred petimi leti so se zmage veselili Litijčani, ki so bili takrat zadnjič prvaki. V pričakovanju odločilne pete tekme, ki bo dala prvaka 23. prvoligaše sezone, je nemogoče napovedati, ali ima katera od ekip kakršno koli prednost. Obe sta v finalni seriji že slavili v gosteh, poznata se do vseh podrobnosti in veliko vlogo bo imela dnevna forma. Pravzaprav edina neznanka je, ali bo lahko zaigral reprezentant Dobovca Kristjan Čujec. Na četrti tekmi, ki jo je začinil z vodilnim domačim zadetkom, ga je dvakrat zapeklo v zadnji stegenski mišici: prvič se je še vrnil na igrišče, drugič je obležal. »Vse bomo naredili, da se vrnem na parket in zaigram na peti tekmi,« je poudaril prejšnji petek, danes je znano le to, da je njegov nastop še vedno vprašljiv. Ker ima v ekipi Kujtima Morine pomembno vlogo »sidraša«, utegne biti razplet finalne serije precej odvisen od tega, ali bo zraven.

»Če Čujec ne bo igral, so favoriti nasprotniki. Vseeno pa imamo svoje načrte, in če je v zadnjih dveh sezonah lovoriko v Litiji dvignil Maribor, zakaj je ne bi tudi mi,« napoveduje kapetan Dobovca Rok Mordej. »Dokler ga ne vidim na igrišču, ne verjamem, da ga ne bo,« o Čujcu oziroma zadnji uganki pred odločilnim dvobojem poudarja litijski trener Damir Pertič.