Po zasedanju izvršnega odbora Wade za zaprtimi vrati je generalni direktor Olivier Niggli potrdil, da ni nobene spremembe pri statusu Rusade. »O ničemer nismo glasovali, ni bilo potrebe ... nič se ni spremenilo,« je dejal.

Wada je že pred časom opozorila Rusijo, da bo njihova protidopinška agencija suspendirana, dokler Rusija ne prizna McLarenovega poročila, ki je razkrilo številne nepravilnosti v Rusiji in celo s strani države podprt sistemski doping. Svetovna protidopinška agencija je nato pripravila poseben program, ki bi se ga naj Rusija držala, na podlagi katerega bodo proti njim umaknili sankcije.

Rusada je na podlagi tega sicer že lahko začela vnovič opravljati testiranja, vendar ta budno spremljajo tudi sodelavci Wade. Generalni direktor Rusade Jurij Ganus si prizadeva, da bi svoji organizaciji povrnil zaupanje mednarodne skupnosti, čeprav Wada ne popušča in vztraja pri njenem suspenzu. Ganus bi zato zdaj Wadi rad omogočil popolni dostop do moskovskega laboratorija in shranjenih vzorcev.

»Dolgo časa smo prepovedovali dostop do moskovskega laboratorija, čeprav ta pripada Mednarodnemu olimpijskemu komiteju. S tem kršimo pravilnike Wade, ki ima pravico opravljati mednarodne nadzore. Ne vem, zakaj jim ne dovolimo dostopa, še posebej zato, ker gre pri vsem skupaj za veliko mero medsebojnega zaupanja,« je za rusko tiskovno agencijo Tass dejal Ganus.