Privrženci Bostona, 17-kratnega prvaka lige NBA, imajo v zadnjem obdobju veliko razlogov za dobro voljo. Njihovi ljubljenci so namreč odlično začeli serijo finala vzhodne konference in proti aktualnemu podprvaku Clevelandu vodijo že z 2:0.

Kelti so kljub odsotnosti Kyrieja Irvinga, Gordona Haywarda, Shana Larkina in Daniela Theisa na prvi tekmi povsem zasenčili tekmece in jih visoko premagali s 108:82. Pri Bostonu so trije košarkarji presegli mejo dvajsetih točk, največ Jaylen Brown (23), na drugi strani pa je zatajil prvi zvezdnik LeBron James (met iz igre 5-16 za 15 točk). Tudi druga tekma v Bostonu se je končala z zmago domačih. Ti so imeli tokrat veliko dela z Jamesom (42 točk, 12 asistenc, 10 skokov), a jim je uspelo nadoknaditi 11 točk zaostanka in so na koncu slavili s 107:94. Bostonska trdnjava tako v tej končnici ostaja še neosvojljiva, kelti so v njej dobili vseh devet tekem.

Finale zahodne konference med Houstonom in Golden Statom je po dveh tekmah izenačen na 1:1. Uvodno tekmo v Houstonu so branilci naslova iz Oaklanda dobili s 119:106, na drugi pa so domačini po zaslugi Jamesa Hardna in Erica Gordona (oba po 27 točk) zmagali s 127:105 in serijo izenačili. 

Zmagovalec finala zahoda se bo za naslov prvaka lige NBA pomeril z boljšim iz dvoboja na vzhodu med Cleveland Cavaliers in Boston Celtics; slednji trenutno v zmagah vodijo z 2:0.

Houston : Golden State