Mesto Seattle je leta 2014 tožil Richard Lee, znani teoretik zarot, ki verjame, da smrt priljubljenega »frontmana« skupine Nirvana, Kurta Cobaina, ni bila posledica lastne odločitve, ampak posledica uboja, ki naj bi ga naročila vlada ZDA. S tožbo je od mesta zahteval objavo fotografij s prizorišča njegovega samomora, saj je verjel, da bodo potrdile njegove domneve. Sodišče je proti Lee-ju razsodilo že leta 2015, na odločitev se je takrat pritožil, sedaj pa je sodišče ponovno razsodilo, da ni razloga za objavo fotografij.

Tako je pritožbeno sodišče razsodilo v korist Cobainove vdove Courtney Love in njune hčere Frances Bean. Skupaj sta namreč zaprosili za odločbo, »ki mestu trajno prepoveduje razkrivanje, objavo ali distribucijo vseh fotografij s smrtnega prizorišča, ki še niso bile predhodno razkrite,« poroča Guardian.

Courtney Love: Bojim se za svojo varnost

Courtney Love je Lee-ja že aprila 2016 v izjavi obtožila osebnega okoriščanja na račun Cobainove smrti, ki jo – kot pravi sam – raziskuje že več kot 23 let. Takrat je zatrdila, da jo je Lee več let »zasledoval in nadlegoval,« prav tako njeno družino in njene prijatelje. »Enkrat se je celo snemal, kako nekaj kilometrov zasleduje limuzino, saj je mislil, da sem jaz njen potnik. Zaradi njegovih dejanj se bojim za svojo varnost,« je dodala.

Cobainovo smrt 5. aprila 1994 so razglasili za samomor, v sodni dokumentih pa je zapisano, da je na fotografijah s kraja smrti vidno njegovo »telo, ki po strelu v glavo leži v družinski hiši.« Policija v Seattlu je sicer že pred leti objavila fotografijo pištole, s katero naj bi se Cobain ubil, kot tudi nekaj fotografij prizorišča smrti, ki pa niso preveč nazorne.