Maribor ima po 33 krogih 74 točk, Olimpija pa točko manj. Ljubljančani so bili dolgo v vodstvu, a tudi po zaslugi zaporednih remijev na zadnjih dveh tekmah vodstvo prepustili večnim tekmecem iz Maribora. Ti so tako v boljšem položaju, nenazadnje imajo tudi boljši medsebojni izkupiček na prvih treh tekmah te sezone, ob dveh neodločenih izidih imajo Mariborčani še zmago z 1:0. Olimpija pa v Mariboru ni zmagala že skoraj tri leta, nazadnje ji je to uspelo 16. avgusta 2015.

»Ni treba posebej poudarjati pomena tekme. To bo najpomembnejša za nas doslej. Vsi se poznamo. Morali bomo biti najboljši, da pridemo do izida, ki si ga želimo. Zavedamo se, da bo naloga zelo težka, ampak verjamemo vase, verjamemo, da lahko prekinemo niz slabših rezultatov in se vrnemo na vrh lestvice,« je uvodoma na novinarski konferenci v Ljubljani povedal trener Olimpije Igor Bišćan.

Moramo biti mirni, ni več prostora za napake

Podobno razmišlja tudi kapetan Branko Ilić: »Zdaj napadamo iz ozadja. Na tekmo se že pripravljamo, moramo odigrati zelo dobro tekmo, da ne bo napak, ki so se nam ponavljale na zadnjih tekmah. Vse bomo naredili, da bomo odigrali dobro tekmo in na koncu zmagali.«

Po zadnjem remiju z Ankaranom so nezadovoljstvo s predstavami izrazili tudi navijači zeleno-belih, zapravljene priložnosti pa so igralci premlevali tudi na treningih. »Po tekmi smo bili že mi, igralci, in strokovno vodstvo zelo razočarani. Bili smo dobro pripravljeni, 0:0 pa je slab izid. Zato razumem jezo navijačev, ki pričakujejo, da dosegamo gole. Če igraš za Olimpijo, se pričakuje, da vsak da najboljše od sebe. Zdaj pa moramo biti z navijači vred mirni, maksimalno pripravljeni in se pripraviti na sobotno tekmo. To je najpomembnejša tekma, ne bo časa za popravke. Tu se lahko pokaže, da je to tekma za prvake. Verjamem v soigralce, vase in strokovno vodstvo in da se bomo na koncu veselili. Je pa nogomet zelo zanimiv, zato je vse mogoče,« meni Ilić.