Courtney Love, prva zvezdnica svetovnega kova, ki se bo pridružila največjemu rockerskemu orkestru, za svoj nastop v Firencah pripravlja tudi presenečenje. Ob spremljavi kitarista Tada Kublerja bo namreč zapela priredbo znane pesmi, ki pa ostaja še skrivnost.

Orkester Rockin'1000 bo skupno izvedel 18 legendarnih skladb iz zgodovine rocka. Del izkupička od koncerta bo namenjen krajevni skupnosti San Patrignano, še navaja Ansa.

Ideja o nastanku banda je nastala, ko je skupina navdušencev julija 2015 v italijanskem mestu Cesena zbrala 1000 glasbenikov iz vse Italije, ki so skupaj izvedli skladbo Learn to Fly skupine Foo Fighters. Posnetek so objavili na spletu in v njem prosili zasedbo, naj izvede koncert v njihovem mestu.

Foo Fighters so bili navdušeni

Člani Foo Fighters so bili nad podvigom navdušeni in so novembra leta 2015 v Ceseni tudi nastopili. Tedaj je pevec Dave Grohl priznal, da je bilo videti toliko ljudi na kupu, ki prepevajo njihovo skladbo za ves svet, eden najpomembnejših trenutkov v njegovem življenju. Pozval jih je, naj podobno storijo tudi za skupine U2, Pearl Jam, Soundgarden, Rage Against the Machine..., pravzaprav za vse rock zasedbe.

In tako so s projektom Rockin'1000 nadaljevali in v letu 2016 pripravili prvi live dogodek, na katerem so izvedli 17 pesmi, katerim je moč prisluhniti tudi na live albumu.