Posnemovalci se po svetu tudi zdaj naglo gostijo, zlasti v skrajno desno zavoženih evropskih državah, kjer vlada prepričanje, da je pri problemu emigrantov dovoljeno vse. Emigranti so nenadoma postali tudi motor predvolilnega političnega dogajanja v Sloveniji, ki ga je prišel z dodatno porcijo feferonov začinit na konvencijo stranke SDS v Celju evropski prvak boja proti emigrantom madžarski vožd Viktor Orban, ki je že zdavnaj usposobil posebne enote za obračunavanje z emigranti, če se jim slučajno zahoče Madžarske. Pač zgodovina uči, da so prišleki nevarni, kot so bili Huni, ki so z Atilo pridrveli v Evropo, pobili lokalno prebivalstvo in se skupaj s feferoni vred naselili v Panonski nižini.

Nekdanji zaupni svetovalec in državni sekretar v kabinetu vlade Janeza Janše Bernard Brščič trenutno izjemno uživa v vlogi absolutno vsevednega komentatorja na mejni televizijski postaji s prilagojeno vsebino, kjer se je nedavno hudo prenaglil. Pred javnostjo je dobesedno razkril skrbno varovane namere SDS, kako vplivati z emigranti na volitve ali jih uporabiti pri rušenju prihodnje vlade, če jim ne bo uspelo. In kar je najbolj zanimivo, Brščič kot udarni bojevnik SDS je prepričan, da lahko le volilni čudež pripelje Janeza Janšo na položaj predsednika vlade. Toda do izida volitev je še čas za uspešno zastraševanje ljudi z nevarnostjo arabsko-afriških emigrantov, ki bodo menda pritisnili na Kolpi, in SDS je edina stranka, ki pozna sistem, kako jih ustaviti. Če jim čudežno ne bo padla v naročje vlada, bo treba takoj v napad z močno verjetno levo vlado (koalicija tudi še ni izključena). Pri enako mislečih političnih zaveznikih v sosednjih državah se bo treba dogovoriti za nove in nove valove beguncev, ki bodo stisnili slovensko mejo in ogrozili ljubljeno deželo, ki jo je sicer treba obvarovati v dostojni klerikalni slovenski maniri.

Pri Grosupljem je mala vasica, ki je imel prostoren, vendar malo uporabljan zadružni dom iz časa socializma, zato so ga z veseljem predali v upravljanje veljakom bolj ali manj opozicijske večje slovenske stranke. Zadružni dom so novi upravljalci najprej brezhibno osamili od okolice, tako da vanj ni mogoč vstop ali vpogled, saj je opremljen z najsodobnejšim zaklepanjem in kamerami, dodatno pa nanj pazi bližnji sosed, kot je sveti Marko s cerkve bedel nad družino Prešernovih v Vrbi. Idilično in romantično na prvi pogled, za zaprtimi vrati pa se skriva marsikaj, kar bi sodilo le v vojaška skladišča, tudi uniforme, v katere se preoblačijo prostovoljci, ki bi radi postali nekakšna udarna strankarska enota po vzorcu že zgoraj zapisanih.

Podobne enote, kot so jih med domovinsko vojno Hrvatje pošiljali k nam v kočevske gozdove, kjer so naši inštruktorji šolali specialce s posebnimi vojaškimi znanji. Mnogi od njih so hrabro končali na bojiščih, nekateri pa so, podobno kot se je dogajalo v Sloveniji, osamosvojitveno vojno sprejemali kot priložnost za skrajno neverjetne zaslužke, ki jih nikdar ne slovenska ne hrvaška stran nista raziskali, kaj šele obelodanili.

Še več zanimivih člankov – denimo o tem, kakšne spremembe prinaša nova evropska uredba o varstvu osebnih podatkov, v kakšni nevarnosti so novinarji v Črni gori, kakšne misli obletavajo raperja Zlatka, kakšne spomine ima nekdanji partizan, ki je danes tudi na facebooku, kakšen pečat je v naši umetnosti pustil Miki Muster… – pa v tokratni tiskani izdaji Nedeljskega dnevnika pri vašem prodajalcu časopisov.