»Novinarji, še vi opozorite, da je to dogajanje nedopustno,« je na včerajšnjem naroku v primeru poskusa uboja taksista dejala ljubljanska okrožna sodnica Polona Herman, ki je tako kot še štirje člani sodnega senata, zapisnikarica, trije odvetniki, tožilka, soobtoženi in peščica novinarjev zaman čakala, da bi pazniki s Povšetove na sodišče privedli obtoženega Gašperja Pavliča.

Kot je znano, je Pavlič obtožen poskusa uboja taksista v Domžalah pred več kot dvema letoma. Jaka Flis, ki se brani s prostosti, pa naj bi mu pri tem pomagal. Če sodba do 27. maja ne bo izrečena, bo sodišče v skladu z zakonom moralo Pavliču odpraviti pripor. Obravnava, na kateri so bili na vrsti le še zaključni govori in razglasitev sodbe, bi se morala začeti ob pol dvanajsti uri. A je sodnica zbranim pojasnila, da zaradi kadrovske stiske Pavliča pazniki ne morejo pripeljati na sodišče. To se v tem sodnem primeru ni zgodilo prvič, sicer pa lani v celem letu kar 271-krat pazniki zaradi kadrovske stiske pripornikov niso mogli privesti na sodišče ali k zdravniku. Letos naj bi bilo takih primerov še več kot lani.

Sodnica je začetek včerajšnje obravnave sprva prestavila na 14. uro. A tudi takrat se ni zgodilo nič. Hermanova je pojasnila, da bi zdaj na Povšetovi sicer našli paznika ali dva, da bi pripeljala Pavliča na sodišče, a je ta zbolel. Tožil je nad bolečinami v trebuhu in tako so ga namesto na sodišče peljali k zdravniku. Sojenje se bo nadaljevalo (če se bo!) danes ob 14. uri. pk