Vratar Primož Bužan je v 91. minuti nedeljske tekme med Olimpijo in Ankaranom z odlično parado ob ubranjeni enajstmetrovki poskrbel za potezo 33. kroga v prvi slovenski nogometni ligi. Enaindvajsetletni Koprčan je preprečil zmago Olimpiji, ki je po remiju brez golov proti zadnjeuvrščeni ekipi lige tri kroge pred koncem izgubila vodstvo na lestvici.

Bužanu je obramba enajstmetrovke prinesla naziv Dnevnikovega igralca kroga. Potem ko je bil uvodnih šestdesetih minut obračuna v Stožicah skorajda brez dela, saj Olimpija v napadu ni ustvarila praktično ničesar, se je izkazal v zaključku tekme. Ljubljančani so pritiskali, a so bili njihovi streli premalo natančni, da bi zmedli mladega vratarja. Primož Bužan je vso tekmo z glasnimi navodili usmerjal ankaransko obrambo, ki je zaprla vse poti do gostujočih vrat. Po ubranjeni enajstmetrovki je izšel kot veliki zmagovalec internega obračuna s strelcem Ricardom Alvesom, ki ga je zapravljena priložnost tako potrla, da je planil v neutolažljiv jok.

Bužan je v tekmi za najboljšega igralca 33. kroga za malenkost prehitel mariborskega vezista Amirja Derviševića, ki je z natančno izvedenim prostim strelom načel mrežo Krškega. Na tretje mesto se je uvrstil kranjski napadalec Matej Poplatnik, ki je Triglavu z dvema goloma v Novi Gorici omogočil pobeg z zadnjega mesta. Do točk sta se dokopala še velenjski napadalec Dominik Radić (dva gola za zmago v Celju) in domžalski vezist Amedej Vetrih.

Ker v skupnem seštevku glasovanja med najboljšo peterico nogometašev ni bilo sprememb, je mariborski kapetan Marcos Tavares še bliže končnemu zmagoslavju. Plaketo za Dnevnikovega igralca sezone je prejel že minulo sezono, letos spomladi pa je prehitel prvega zasledovalca Abassa Issaha iz Olimpije.